Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Kavak Kasabası toplu açılış töreninde yaptığı açıklamasında;" Geçmiş dönemlerdeki bakanların tuvaletlerin açılışlarına katıldıklarını söyledi.

Geçmişte tuvalet açılışına katılan bakanların olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Hasan Ünver,  “Belediye başkanlığımdan bu yana, hep toplu açılışlar yaparım. AK Parti hükümeti olarak onlarca eseri hizmete açıyoruz. Bunun bir tek sebebi var, çünkü bu hıza yetişmek mümkün değil. Ben genel tuvaletlerin açılışına bakanların katıldığını bilirim. O günlerden bugünlere geldik. Şimdi katrilyonluk işlerin içindeyiz.”dedi.

Ünver, geçmiş dönem hükümetlerini eleştirdi ve şu ifadeleri kullandı: 

Şu Arkadaki Yazıları Görünce Kendi Kendime Maziye Gittim. Gazeteci Olarak Anadolu Ajansında Çalıştıgım Yıllarda Masama Bir Davetiye Geldi.

Niğde de yer altı tuvaleti açılışı ile ilgili ..... Belediye yer altı Tuvaleti yapmış açılış için haber göndermiş tüm gazetecilere. Davetiye de ilginç bir cümle; "Sayın Bakanımızın huzurlarıyla"...

O zamanın bayındırlık bakanı yer altı tuvaleti açılışını yapacakmış. Bende, Bakan, milletvekili nasıl bir konuşma yaparlar? nasıl bir tören olur düşüncesi ve merakı ile gazetecilik refleksi ile gittim.

Bakanın konuşması; İşte gördügünüz gibi bizim anlayışımız bizim zihniyetimiz hizmet anlayışımız bu belediyemiz dişinden tırnagından arttırarak size bu hizmeti vermeye azmetti ve başardı. Yalnız, açılışta halk yok kimse yoktu. Basında bu şekil de gündeme gelince insanların zoruna gitti çünkü yapılan hiç bişey yoktu. Şimdi de şu gülümseyen adam "Recep Tayyip Erdoğan", bu ülkenin kaderini degiştirelim dediğinde onlar hayır diyolar karşı çıkıyolar yani o karşı çıkan zihniyetin adamlarıydı bugün hayır diyen cephenin içerisinde yer alan adamların belediye başkanı ve bakanıydı açılışı ve konuşmayı yapanlar. Kavak Belediye Başkanımız Celal Yiğit dişimizle tırnagımızla okul cami spor kompleksi yaptırdık diyor, maşallah ne diş tırnak varmış. Onlar bu yatırımı Nevşehire veya başka bir ilimize yapmış olsalardı inanın gürültüsü ayyuka çıkardı 5 sene anlatırlardı. Yaptıklarına ve yapacaklarına da pişman ettirirlerdi. Şimdi 3 kuruşluk hizmet yapıp 5 kuruşluk konuşanların dönemi kapandı. Siz kapattınız onu siz dediniz ki biz istemiyoruz sizin martavallarınızı, neyin yapılıp neyin yapılmayacagını biz biliyoruz bu ülkenin kaynaklarını biliyoruz biz bu ülkenin potansiyelini biliyoruz. Bizi bizim gibi düşünen bizim gibi yaşayan bizim gibi konuşan bizim gibi kafası çalışan bizim gibi dua eden helal süt emmiş insanlar yönetecek. Ondan sonra kasabalarda bile bırakın şehirleri toplu açılış törenleri yapılacak dediniz ve işte öyle oluyor şuanda İnşallah 16 Nisan da bir kez daha öyle diyecez. Bu ülkenin kaderi için çocuklarımızın gelecegi için hep beraber sandıklara gidecez gümbür gümbür gümbür besmeleyi çekip Evetimizi basacaz tarihi bir dönüm noktası olacak tarihi bir gün olacak o gün inşallah dedi.

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver'in konuşmaları Toplu açılış törenine katılıan coşkulu kalabalık tarafından uzun süre alkışlandı.

Tören sonrası Kavak Belediye Başkanı Celal Yiğit, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver'e destek ve hizmetlerinden dolayı plaket takdim etti.