Diriliş Meydanında bir araya gelen binlerce vatandaşa seslenen Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, bu ülkenin geleceğini yok etme peşinde olan hainlerin her zaman pusuda beklediklerini belirterek, Türkiye’nin kalkınma ,gelişme süreçlerinde ortaya çıkıp kirli emellerine ulaşma çabasına öteden beri şahit olduklarını ifade etti.  Ünver daha sonra şöyle konuştu:  “ Türkiye ne zaman ayakları üzerinde durmaya başlasa, dünya ülkeleri arasında ciddi bir gelişim süreci içerisine girse, mutlaka bu ülkenin önüne engel çıkartmak için birileri kirli planlar ortaya koyar. Geçmişte bu oyunları çok yaşadık.  15 Temmuz’ da da darbe ile bu milletin seçilmiş yöneticilerini devirmeye çalıştılar, ama başaramadılar.15 Temmuz’da milletini ve ülkesini terk etmeyen bir Cumhurbaşkanının olacağını, bu asil milletin darbecilere karşı Reislerinden aldıkları işaretle göğüslerini siper edebileceklerini asla akıllarına getirememişlerdi. Bu hainler bizi  asla  yenemeyecekler. Kurşuna karşı durmayı göze alan bir millet var karşılarında.” dedi.

Belediye Başkanı Ünver, 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında binlerce vatandaşın tek bir yürek halinde Diriliş Meydanını sabahlara kadar terk etmeyerek bir büyük kahramanlık örneği verdiğini belirterek ‘ Ben çocuklarını kaldırıma yatırıp uyutan nice anneler gördüm. Sizler vatan ve milletin ne olduğunu 7 düvele gösterdiniz. Allah hepinizden razı olsun. Gazanız mübarek olsun,gözünüz gönlünüz darbelere karşı daima açık olsun.” dedi.

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri çerçevesinde 16 Temmuz Pazar günü gerçekleştirilecek  proğramda Türk Halk Müziğinin ünlü isimlerinden Esat Kabaklı’nın kahramanlık türkülerini seslendireceğini belirterek tüm vatandaşları bu etkinliğe davet etti. Ünver ayrıca Nevşehir Belediyesi olarak 18 Temmuz günü Diriliş Meydanı’nda gençlere verdiği sözü yerine getirerek  Türk Müziğinin usta ismi Mustafa Yıldızdoğan’ın Diriliş Meydanında  akşam konser vereceğini, Nevşehir’in il oluşunun 63. Yılı nedeniyle de  20 Temmuz Perşembe günü de sanatçı Uğur Işılak’ın   bir konser vereceğini belirtti ve tüm halkımızı bu etkinliklere davet etti.