Nevşehirli Özel insanlarımız adına bir konudaki istek ve taleplerini www.fibhaber.com haber merkezimiz vasıtasıyla dile getiren engelli bir vatandaşımız Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver'den özel bir ricada bulunarak, Atatürk bulvarına engel rampası ile kaldırımlara da görme engelliler için uygun olan işaretli kaldırım taşları döşenmesini istemişti.

Haberimizden sadece kısa bir süre sonra Başkan Ünver'den sevindiren Haber geldi.

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver konuya ilişkin yaptığı açıklamasında şunları ifade etti;

Engellilerin sosyal yaşama adapte olması ve yaşadığı zorlukların ortadan kaldırılması adına birçok çalışma yapılıyor. Bu anlamda ülke genelinde örnek olacak bir projeye daha Nevşehir Belediyesi imza atıyor. 


Asfalt yol çalışmaları tamamlanan Atatürk caddesi üzerinde çalışma başlatarak cadde üzerinde Engelli araçları için kaldırımlarda rampaların oluşturulacağını ve bu şekilde Engelli rampaları ile hasta, yaşlı ve bebekli aileler de yollarda rahatça hareket edebilecekler. Ayrıca, görme engelliler için de kaldırımlar üzerinde hissedilebilir yüzey uygulama çalışmaları gerçekleştirileceğini belirtti.

Nevşehir Belediyesi engelli vatandaşları unutmadı! 

Engellileri evlerinden çıkararak kent yaşamına katacak projelere ağırlık verdiklerini ifade eden Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, "Onlar bizim Özel insanlarımız onları unutmak mümkün mü ?" dedi.

Engelli rampaları ile hasta, yaşlı ve bebekli aileler de yollarda rahatça hareket edebilecekler.


"Hissedilebilir yüzey yapılıyor"

Nevşehir Belediyesi, görme engelliler için kaldırımlarda “hissedilebilir yüzey” çalışmalarına Atatürk Bulvarında başlıyor.

​Nevşehir Belediyesi tarafından ‘Engelsiz Kent Nevşehir’ projesinin ilk çalışmaları hayata geçirileceğini bu kapsamada hissedilebilir sarı yüzey uygulaması gerçekleştiriliyor.

Görme engelli vatandaşlar için kaldırım üzerinde "hissedilebilir yüzey" yapılacağınında müjdesini veren Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, " Şuan Atatürk bulvarında asfatlama çalışmaları tamamlanan yol kenarında ki kaldırımlara hissedilebilir yüzey için ihalesinin yapıldığını ve yapılacak çalışma sonrası Özel insanlarımız için yaşamlarına engel hiçbir şey kalmayacak inşallah" dedi.


 Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, vatandaşlarımızın yaşam standartlarını daha da arttırmak için fiziki yatırım ve çalışmaları ara vermeden sürdüreceklerini kaydetti. 

Başkan Ünver, “Eskiyen, yıpranan kaldırım ve yollarımızı Nevşehir'imize yakışır şekilde yeniliyoruz. Vatandaşlarımızdan gelen talep ve önerileri de dikkate alarak daha güzel ve huzurlu bir Nevşehir için gece gündüz demeden çalışıyoruz.
Nevşehirimizde gerçekleştirdiğimiz çalışmalarımız şehrimizin geleceğine yön verecek. Planlı ve programlı olarak hayata geçirilen çalışmalarımız, Nevşehirli hemşehrilerimizin yarınının çok daha güzel olmasını sağlayacak. Bu çalışmalarda bizlere dua ve desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen çok değerli vatandaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum” dedi. 

Şerit üzerindeki noktalı kabartılar ‘dur-dikkat et’, boyuna çizgiler ise ‘sorun yok –yola devam edebilirsin’ anlamı taşıyor.