Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, tarihin en önemli dönüm noktalarından birinin iki cihan serveri  yüce peygamber efendimizin dünyayı şereflendirmesi olduğunu belirterek, ahlak, fazilet, şefkat ve merhametin sembolü olan yüce peygamberimizin çok iyi anlaşılması ve anlatılması gerektiğini belirtti.
 
Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver,  kainatın efendisi yüce peygamberimiz Hz. Muhammed(S.A.V.)’in, 29 Kasım 2017 Çarşamba gününü 30 Kasım Perşembe gününe bağlayan gece  idrak edilecek Mevlid Kandili nedeniyle bir tebrik mesajı yayınladı.
 
Ahlak, fazilet, sevgi, şefkat ve merhamet peygamberi olan yüce peygamberimizin sadece İslam dünyası için değil, tüm insanlığın huzura ermesi adına  bir fırsat olduğuna vurgu yapan Nevşehir Belediye Başkanı  Ünver, mesajında daha sonra şunları kaydetti: “ Din, dil , renk ve ırk ayrımı yapmadan verdiği mesajlarla sadece müminlere değil, tüm dünya insanları için köklü bir  kurtuluş reçetesi ortaya koyan fahri kainat peygamberimiz, yaşadığı dönemde ahlakı, örnek kişiliği ile büyük bir toplum önderi olduğunu ispatlamıştır. Cenab-ı Allah’tan aldığı vahiyleri paylaşarak müminler başta olmak üzere tüm dünya insanlarının kıyamete kadar olan süre içinde  mutluluğu için mücadele eden yüce peygamberimizin hayatını iyi idrak etmek, her Müslüman için en  temel bir vazifedir. Kendine her türlü kötülüğü yapanları, onu öldürmeye kararlı müşrikleri bile büyük bir şefkat ve merhamet  örneği göstererek affeden yüce peygamberimizin, doğumu insanlık adına da ciddi bir önem taşımaktadır. Onun için yüce peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa(S.A.V.)’in  dünyayı şereflendirdiği bu geceyi de çok iyi idrak etmek gerekir. Bu vesile ile tüm inananların Mevlid kandillerini tebrik ediyorum. Bu gecenin inananlar için hayırlara vesile olmasını yüce rabbimizden niyaz eder, değerli halkımıza en derin sevgi ve saygılarımı sunarım.”