Ürgüp'te 45 yıldır Uluslararası düzeyde bir çok kurum kuruluş ve kişinin katılımıyla kutlanan Uluslararası Bağ bozumu festivali bu yıl 16-17 Eylül 2017 tarihlerinde düzenleniyor.

Ürgüp ilçesinde bu yıl 46.'cısı düzenlenen ve kortej yürüyüşü ile başlayan Ürgüp Uluslararası Bağ Bozumu Festivali Çatalkaya üçgüzeller mevkiinde gerçekleştiriliyor. Kars Kafkas ve Ürgüp halk oyunları topluluğunun gösterileri festivalde konuşmalar öncesinde büyük beğeni topladı.

Saat: 17.00 de Kortej yürüyüşü ile başlayan ve Ürgüp belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikle ünlü sanatçılar Selma Geçer ve Uğur Işılak'ın konser vereceği uluslararası Ürgüp bağbozumu festivalinin tam manasıyla üzüm tadında geçmesi bekleniyor.


Ürgüp'ün kültürünü, gelecek kuşaklara aktarmanın amaçlandığı, Ürgüp üzümünün tanıtımı, tarımın desteklenmesi gibi bir çok amacı bulunan Uluslararası bağ bozumu festivalinin birinci gününde bu akşam saat: 20.00 de yiğit halk ozanı Uğur Işılak sahne alacak.

Festival kapsamında, üzüm ikramları, yarışmalar, halk oyunları gösterileri, pekmez yapımı, bağ bozumu, ikramlar gibi renkli görüntülere sahne olacak.
Bu yıl 46. sının gerçekleştirileceği festivale herkesin davetli olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Fahri Yıldız, "Ülkemizin bir çok yerinden bölgemizi gezmeye gelecek misafirler bizleri zaman zaman arayarak festivalin tarihini soruyorlar, festival dönemine kapadokya gezisi planlamayı düşünüyorlar, bir çok seyehat acentası tur programlarına Ürgüp Uluslararası bağ bozumu festivalini ekliyor. Böylesine önemli bir festivale biz de yoğun çaba harcayarak hem Ürgüplü vatandaşlarımıza hem de misafirlerimize unutmayacakları bir festival yaşatmayı amaçlıyor, tüm vatandaşlarımızı bu vesile ile festivalimize davet ediyorum. dedi.

Festivale ilişkin görüntü ve detaylı haberimiz birazdan dakika dakika www.fibhaber.com da...

Kültürümüzü yaşatabildiğimiz ölçüde geçmiş ile gelecek arasında bağ kurup gelenek ve göreneklerimizi yeni nesillere aktarma fırsatı buluyoruz. 46. Ürgüp Uluslararası Bağ Bozumu Festivalinden renkli kareler.