Nevşehir'in Ürgüp İlçesinde TOKİ konutlarında blok görevlisi olarak çalışan Murat Müftüoğlu, temizlik yaptığı esnada gördüğü bir sokak kedisine araba çarptığını ve kedinin acı çektiğini fark etmesi üzerine kediyi Özel Veterinere getirerek ameliyat ettirdi.
Nevşehir'in Ürgüp İlçesinde 2. etap TOKİ konutlarında blok görevlisi olarak çalışan Murat Müftüoğlu, sabah saatlerinde temizlik yaptığı sırada bir kediye araba çarptığı için kedinin canının yandığını görerek özel veteriner kliniğine götürüp ameliyat ettirdi. 
Veteriner kliniğinde konuyla ilgili açıklama yapan Müftüoğlu: "Bugün sabah mıntıka alanlarının temizliğini yaparken bir arabanın bir kediye çarpmış olduğunu gördüm, kedinin canı yandığını hissettim ve veterinere getirdim. Veterinerimiz kontrolünü yaptı, kalça kısmında kırık olduğunu saptayarak gerekli müdahaleyi yaptı. Şu an baygın olarak yatan kedinin 15-20 gün gerekli bakımını beslenmesini yapacağız, kedi normal hale geldiğinde tekrar doğaya teslim edeceğiz." dedi.
Kalçasında kırık olan kediyi ameliyat eden Veteriner Hekim Mete Yarar ise, "Arkadaş, yaklaşık 1 saat önce travmaya bağlı kediyi getirdi, sağ arka kalçada çarpmaya bağlı kırık tespit ettik, kırığın gerekli müdahalesi yapıldı bandaja alındı, kedi bir ay içerisinde basabilir hale gelecek." dedi.
Bu konuya bağlı olarak dikkat çekmek istediğini söyleyen Veteriner Hekim Yarar, "Bu kediyi bu hale getirenler, hassas davranmayanlar, vurup kaçanlar böyle vakalar bana haftada en az 7-8 tane geliyor, gelenler içerisinde suçu işleyenler %10'u zor bulur. Etraftaki hassas insanlar bunların giderlerini karşılayarak getirip bize tedavi ettiriyor." Bu tür hayvanların tedavisinde maliyet ya da maliyete yakın ücret aldıklarını ya da hiç ücret almadıklarını söyleyen Yarar, "Bu hayvanlarla birlikte yaşamanın yollarını seçeceğiz, beraber paylaşacağız, Tanrının yarattığı bu varlıkların da bizim gibi yaşama hakkı var, hiç kimse bu varlıkların üzerinden geçip, öldürüp, ezip kenara atma hakkına sahip değildir. İnsanlardan sürücülerden tek ricam, araç kullanırken tüm canlılara hassasiyet göstersinler, paylaşmayı bilsinler ve hayvanları sevsinler." dedi. 
Kalçasındaki kırığın tedavisi tamamlanarak ayağı alçıya alınan kedi, TOKİ blok görevlisi tarafından eve götürüldü.