Dışarıdan bakıldığında pide görünümü ile bir tatlı havası vermese de yediğiniz zaman doyamayacağınız bir lezzet Ürgüp'e has Yağlama tatlısı. Hamur pide şeklinde açılarak kısa süre odun ateşinde taş fırına verilir. Fırından çıkarılarak kenarları çevrilir. Yumurta kırılır, üzerine bal ya da isteğe bağlı toz şeker ve ceviz-fındık ezmesi serilir. Tereyağı küçük küçük parçalanarak bölge bölge bırakılır. İsteğe bağlı olarak en üste muz dilimleri koyulur. 
Fırına verilen yağlama, kısa süre sonra mükemmel bir tatlı halini alır. Bu mükemmel lezzeti Ürgüp'te 44 yıldır fırın işleten Sami Kayserili ve Oğlu Hasan Hüseyin Kayserili, Başak Ekmek fırınında Ürgüplü vatandaşların damak zevki için yıllardır hazırlıyor. 
Ürgüp'ün sanayi sitesinde 1973 yılından beri fırıncılık yapan Sami Kayserili ve oğlu Hasan Hüseyin Kayserili, zahmetli olmasına rağmen talep eden hiç kimseyi geri çevirmeyerek yıllardır yağlama tatlısını Ürgüplüler için hazırlayarak pişirdiklerini belirtti.
Son yıllarda ekmek ve pide çeşitleri dışında tandır ekmeği ve hamursuz gibi çeşitleri de müşterinin beğenisine sunan aile fırınında unlu mamullerin her türünü taze taze bulmak mümkün.