Hayırsever Ürgüplü Veli Halıcı, Temenni Mahallesi, Sağırmescid sokakta bulunan eski evini, dini ve hayri hizmetlerde kullanmak üzere Türkiye Diyanet Vakfı'na bağışladı.

İstanbul'da uzun yıllar ticaretle uğraşan, kasaplık ve dolmuş hattı işletmeciliği yapan Veli Amca, Ürgüp'te bir hayra daha imza attı. Mustafa Veli Halıcı İmam Hatip Orta Okulunu yaptırarak Ürgüp'te yüzlerce çocuğun eğitimi için fiziki altyapıyı hazır eden Veli Halıcı, Yine Ürgüp'te yapımı tamamlanmak üzere olan 200 kişilik Mustafa Oğlu Veli Halıcı Öğrenci yurdunun yapımı için 1 Milyon 500 Bin TL hibe sözleşmesi yapmıştı.

Bugün Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız'ın makamında bir gayrımenkulünü daha hayır olarak bağışladığını belirten protokolü imzalayan Hayırsever Veli Halıcı, Diyanet Vakfına bağışladığı yerin Kuran Kursu yapılarak, Ürgüp'te hizmet vereceğini belirtti.

Hayırsever Halıcı'ya teşekkür eden Belediye Başkanı Fahri Yıldız, Veli Amcamız Sağolsun, Ürgüp'te son yıllarda bir çok hayır işine imza attı, bugün yine bir hayırlı iş için beraberiz. Kendisine Teşekkür Ediyorum. Allah hayırlarını kabul etsin. dedi.

Dini hizmetlerde kullanılmak üzere bağışlanan eski evin imza protokolüne, Ürgüp Belediye Başkanının yanı sıra İlçe Müftüsü A. Muhammed Çınar, Prof. Dr. Hasan Hüseyin Dilaver, İmam Hatip Ahmet Acar ve İmam Hatip Adem Tanrıver şahitlik etti.