Ürgüp'te Doğalgaz Abone Sayı Bin 500'e Ulaştı

Ürgüp ilçesine bu yılın Şubat ayında gelen doğalgazın hat çekme işlemi devam ederken ilçe doğalgaz abone sayısının bin 500'e ulaştığı bildirildi. 

Ürgüp Belediyesi ve Kapadokya Doğalgaz AŞ. koordinesi ile Ürgüp’ün altına yatırıma devam ediliyor. Yetkililerden derlediğimiz bilgilere göre Ürgüp’te 4 ekiple doğalgaz çelik hattının ve servis hatlarının yapımı devam ediyor.

Belediye Başkanı Fahri Yıldız, konuyla ilgili "Doğalgaz hattı çekilen bölgelerdeki Vatandaşlarımızdan, işyeri sahiplerinden istirhamımız kapılarına kadar getirmiş olduğumuz doğalgazı işyerlerine, dairelerine yetkili firmalarla yapacakları taksitli satış anlaşmaları ile bağlatmalarıdır. Diğer bir istirhamımız ise binalarının çerçevelerinin izolasyon ve yalıtımlarının tekrar gözden geçirmeleridir.

Temiz bir şehre ulaşmak için, çocuklarımızın daha iyi bir Ürgüp’te yaşamaları için özellikle hattın geçtiği, kazı çalışmaları devam eden bölgelerdeki vatandaşlarımızdan, kanallar kapanıpta tekrardan zaman ve para kaybına sebebiyet vermemeleri açısından doğalgaz aboneliklerini yaptırmalarını bekliyor ve talep ediyoruz" dedi.

Kapadokya Doğalgaz AŞ. yetkilileri ise Ürgüp’te doğalgaz abone sayısının kısa sürede 1.500 ün üzerinde olduğunu, Ana Çelik Boru hattının %85 inin tamamlandığını, Ana hattın oteller bölgesine giden kısmının bu sezon içerisinde tamamlanacağını, Kavaklıönü mahallesinde de servis kutularının yapımının devam ettiği bildirildi.

Haber:Faruk Özzengin