Kapadokya Aşçılar Derneği’nin Aşçıları tarafından Sektör Okul işbirliği programı kapsamında aşçılık bölümündeki öğrencilere yönelik geçmişten günümüze aşçılık panelleri yapıldı.

Paneller çeşitli tarihlerde, Ürgüp TÜREM Özdemir Baykal Eğitim Merkezi, Nevşehir Anadolu Turizm Otelcilik Lisesi, Ürgüp Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi Turizm İşletmeciliği Gastronomi Bölümünün konferans salonlarında düzenlendi.

Düzenlenen programlarda Usta Aşçılar öğrencilere geçmişten günümüze aşçılık serüveni hakkında bilgi vererek öğrencilere mutfağı tanıttılar. Programda Öğrenciler Usta Aşçılara sorular sorarak Neden Aşçı olduklarını, niçin başka bir meslek değil de aşçılığı seçtiklerini, nasıl usta bir aşçı olabilecekleri gibi sorularak sorarak Usta Aşçılardan bilgiler aldılar.

Ayrıca KAPASDER Başkanı Arif Özata yaptığı açıklamada ; “Kapadokya Aşçılar Derneği(KAPASDER) olarak öğrencilere yönelik düzenlediğimiz bu proje ile geçmişteki aşçılığın durumu ve günümüzde ki aşçılığın durumu hakkında bilgiler vererek öğrencilere mutfağı sevdirmeyi amaçladık. Ayrıca önümüzde ki aydan itibaren her hafta bir okula giderek okulların kendi mutfağında öğrencilere yönelik güzel sanatlar, pastacılık ve çikolata süsleme sanatı gibi konularda  eğitimler vereceğiz” dedi.

Kapadokya İnternet Medyacılar, Yazarlar ve Gazeteciler Cemiyeti Haberini üye olmayan sitelerin kullanması yasaktır.