Nevşehir Ürgüp İlçesinde, ezanı güzel okuma ve hafızlık yarışması düzenlendi.

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğütarafından her yıl düzenli olarak organize edilen Kuran-ı Kerim okuma ezan okuma ve hafızlık yarışması Ürgüp Belediyesi Turgut Özal Kültür Merkezinde düzenlendi.

Kur'an-ı Kerim, ezan okuma ve hafızlık yarışmalarına, İlimiz Valisi İlhami AKTAŞ,   Ürgüp Belediye Başkan Vekili Ali ŞAHİN, İl Milli Eğitim Müdürü Murat DEMİR İl Müftüsü Yakup ÖZTÜRK, il genelindeki İmam Hatip Liselerinin öğretmenleri, öğrencileri ve vatandaşlar katıldı.

Vali AKTAŞ, konuşmasında; “düzenlenen hafızlık, ezan okuma ve kuran-ı kerim okuma yarışmasına katılan öğrencilerimizin her biri kuran-ı kerimi Allah’ın sözlerini gençliğin verdiği heyecanlarını yenerek orayı terk etmeden cümlelerini tamam etmeğe çalıştılar bu kapsamda göstermiş oldukları başarıdan dolayı kutluyorum ayrıca öğretmenlerinin de vermiş oldukları emeklerden dolayı teşekkürlerimi sunuyorum.”dedi.

Kur'an-ı Kerim'i güzel okuma yarışmasında, Durmuş Emre ŞİMŞEK, ezan okuma yarışmasında, Mahmut Sami KALKAN, hafızlık yarışmasında ise Rıdvan DURAN birinci oldu.

Yarışmada dereceye giren öğrencilere ödülleri verilmeden önce Vali AKTAŞ’ın 15 Temmuz şehitleri ve tüm şehitlerimiz için yarışmaya katılan öğrencilere aşır okutmasının ardından ödül törenine geçildi ve dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.