Ürgüp’ün en önemli sorunlarından olan Koruma amaçlı imar planının çalışmaları devam ederken, Ürgüp Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından önemli bir sorun daha çözüme kavuşturulması için ihalesi yapıldı.

Yapılan çalışma kapsamında ihaleye en düşük teklifi (140.460 TL + KDV) Er-Me Mühendislik müşavirlik Tic. San. Ltd. Şti verdi. Eğer İhale komisyon onayından geçerek onaylanırsa, Ürgüp’ün sözleşme şartları dahilinde 90 gün içerisinde gökyüzünden hava fotoğrafları çekilerek 3 boyutlu görüntülerden harita yapımı gerçekleştirilecek.

Harita Mühendislik biliminin teknolojik olarak en ileri teknolojisi kullanılarak elde edilen bu haritalarda Ürgüp İlçe sınırları dahilinde yapılması planlanan bütün alt yapı,(İmar-Kadastro-Kanalizasyon-Yol-Su- Doğalgaz. vb.) yatırımlarına altlık oluşturacaktır.

Üretilen bu haritalarla Ürgüp İlçesinin ileriye dönük hemen hemen bütün mühendislik hizmetleri için çok sağlıklı bir altlık oluşturacaktır.

Metrik Hava kameraları ile uçaklardan görüntü elde edilerek yapılacak haritalarla Ürgüp İlçesinin meskun alanlarına ait ölçülebilir 3 boyutlu görüntüleri bilgisayar ortamında çok rahatlıkla yükseklik ve konum analizleri, bir binanın, bir peri bacasının, bir parselin sınırı görülebilecek.