Nevşehir'in Gülşehir ilçesine bağlı terlemez köyü yakınlarında FİB Haber Merkezi İmtiyaz Sahibi ve Esentepe mahalle muhtar adayı İbrahim Uysal tarafından yol kenarında yaralı bulunan Kızıl Şahin tedavi ve bakımının yapılması için Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı Milli Parklar Genel Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi. 

FİB Haber Merkezi İmtiyaz Sahibi İbrahim Uysal buldukları süreci ve sonrasını ise şöyle aktardı; " Dün Gülşehir'in Terlemez köyünde gerçekleştirilen tapu teslim törenlerine katılmak için bu köye doğru araçla seyahat halinde iken, Terlemez köyü sınırları içerisinde yol kenarında yerde duran bir kızıl Şahin gözümüze çarptı. Yaralı olduğunu düşündük, aracımızı sağa doğru çekerek, kuşun yanına yaklaştık. Kanadında biraz yara vardı, uçamadığını fark edip, durup aracımıza aldık. Bir gün bakımını üstlendikten sonra, ertesi gün sabah telefonla arayarak çağırdığımız cTarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı Milli Parklar Genel Müdürlüğü personeli Cafer Kaygısız'a teslim ettik. Avlanması ve yakalanması yasak olan Yaralı kızıl Şahin'in tedavisi tamamlandıktan sonra bulduğumuz yerden tekrar doğaya bırakacağız" dedi.

Uysal; "Bunlar bazı maddi rakamlar karşılığında, satılıyor, alınıyor ya da avlanıyor. Doğanın dengesini bozmamamız gerekiyor. Ve şunu söylemek istiyorum, hayvanlara sevgisi olmayan bir insanın, insanlara da sevgisi olmaz. Onun için bunun bilincinde olmamız gerekiyor. Bu tür durumlarda duyarsız olmayalım ve unutmayalım ki, yaşadığımız dünya sadece bizlere ait değil. ‘’ ifadelerine yer verdi.