İçişleri Bakanlığı’nın “Biz Anadoluluyuz Projesi” kapsamında Nevşehir’e gelen Karslı öğrenciler, Nevşehir Valiliği’nin ev sahipliğinde muhteşem bir hafta sonu geçirmek üzere Kapadokya bölgemize geldiler.
İlimize gelen Karslı öğrencileri Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, Gülşehir Kaymakamı Çağlar Tekin, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hüseyin Şener, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Ünlüer ve öğrenciler tarafından Kapadokya Havalimanında karşılandı.
Proje kapsamında Nevşehir’e gelen öğrenciler, öğle yemeğini yemek ve ev sahibi öğrencilerle tanışmak üzere Kardelen Koleji’ne geçtiler.
            Öğle yemeğinin ardından konferans salonuna geçildi. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Vali İlhami Aktaş; “Kars’tan ilimize gelen sevgili öğrencilerimiz, kıymetli öğretmenlerimiz ve değerli sağlık ekibi arkadaşlar, Nevşehir’de gençlerimize ev sahipliği yapan Sevgi Evleri’ndeki sevgili çocuklarımız hepinize hoş geldiniz diyor, Nevşehir’imizi seçtiğiniz için siz gençlere teşekkür ediyorum” dedi.
Vali Aktaş; “İçişleri Bakanlığının talimatlarıyla “Biz Anadoluluyuz Projesi” kapsamında başlatılan ve özellikle Doğu ve Güney Doğudaki illerimizden büyük illerimize, turistik yörelere davet etmeye fırsat bulduğumuz gençleri ilimizde gezdirip, kültürel faaliyetlerde bulundurarak, kaynaşmayı sağlayacağız. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Sayın İçişleri Bakanımız bu projeye çok önem vermektedirler. Bizler de onların talimatlarıyla sizlere en iyi şekilde ev sahipliği yapmaya ve en güzel şekilde ağırlamaya çalışacağız. Bu proje sizleri ilk kez yabancı bir ailenin yanında kalmanızı ve onlarla kaynaşmanızı sağlayacaktır.   
Hepimiz Devletimizin, Milletimizin imkânlarını, kıymetini iyi bileceğiz. Asıl almamız gereken derslerle, yapmamız gereken görevler nelerdir onları öğreneceksiniz. Sizler yarın bu memleketin Cumhurbaşkanı, Başbakanı, Valisi, müdürü olacaksınız. Sizlerin de böyle imkânlar ellerinize geçtiğinde bu imkânları sizden sonraki kuşaklar için kullanacaksınız” dedi ve tekrar ilimize hoş geldiniz diyorum. İnşallah dünyanın harikalarından biri olan Kapadokya bölgemizde güzel zaman geçireceksiniz” dedi.  
            Öğrenciler ise kendilerine gösterilen bu ilgi ve alakadan dolayı Vali Aktaş’a teşekkür etti.