Dünyanın en önemli turizm merkezlerinden biri olan Kapadokya´da yerli ve yabancı turistlerin yoğun olarak ziyaret edilen bölgelerden Ürgüp İlçesi ve köylerinde bulunan turistik mekânlara sahip yörede bir dizi incelemelerde bulunan Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, Mazı Köyü yeraltı şehrini ziyaret ederek, yetkililerden bilgi aldı.

Ziyaretlerinde: Ürgüp Kaymakamı Mehmet Maraşlı, İl Encümen Üyeleri Aynur Asiltürk ile Abdullah Çalışkan ve Mazı Köyü Muhtarı İbrahim Özkan hazır bulundu.

İncelemelerde Ürgüp Kaymakamı Maraşlı, yeraltı şehri hakkında Vali Aktaş’a bilgiler vererek, ziyaretçi sayıları hakkında bilgi alış verişinde bulundu.

Yeraltı şehri personelleriyle de görüşerek, bir süre sohbet eden Vali Aktaş, işlerinde kolaylıklar diledi.

VALİ AKTAŞ’DAN, MAZI İLKOKULU VE ORTAOKULUNA ZİYARET

Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, Ürgüp İlçesine bağlı Mazı Köyü İlkokulu ve Ortaokulu’nu ziyaret ederek,  bir takım incelemelerde bulundu.

Vali İlhami Aktaş’a okul ziyaretleri sırasında Ürgüp Kaymakamı Mehmet Maraşlı, İl Encümen Üyeleri Aynur Asiltürk ile Abdullah Çalışkan ve Mazı Köyü Muhtarı İbrahim Özkan da eşlik etti.

Okulları yerinde inceleyen ve Vali Aktaş, eğitim-öğretim ile ilgili, okulların durumu ve fiziki yapısı ile ilgili bilgiler alarak, istek ve talepleri dinledi. İncelemeler sırasında Vali İlhami Aktaş, öğrencilerle de bir süre sohbet etti ve öğrencilere derslerinde başarılar diledi.

Vali Aktaş’a okul idarecileri ziyaretten duydukları memnuniyetlerini ifade ederek, kendilerine teşekkür ettiler.