Nevşehir Valisi İlhami Aktaş 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajında;
“30 Ağustos 1922, Milletimizin şanlı ordumuz ile birlikte yazdığı emsalsiz bir kahramanlık destanıdır. Tarihimizde bağımsızlık inancımızı, hür yaşama kararlılığımızı tüm dünyaya bir kez daha ilan ettiğimiz 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 95. yıldönümünde, millet olarak hep birlikte kenetlenerek, bu günü kutlamanın mutluluğunu yaşamaktayız.
Milletimiz bu zaferle, milli hâkimiyet, milli birlik ve beraberlik anlayışı içerisinde, kendisini tarih sahnesinden silmek isteyenlere, tüm mazlum halklara örnek teşkil edecek biçimde unutulmayacak bir ders vermiş; hiçbir şekilde bağımsızlık ve hürriyetinden ödün vermeyeceğini sonsuza kadar var olacağını tüm dünyaya kabul ettirmiştir.
Asırlardır barış içerisinde yaşayan milletimizin, birlik ve beraberliğine içeriden ve dışarıdan zarar vermek isteyenlere karşı tek vücut olarak gerekli dersi vermektir. Birbirimize kenetlendiğimiz sürece, devletimiz milletiyle birlikte geleceğe umutla bakacak ve yoluna güvenle devam edecektir.
30 Ağustos zaferi ile unutulmayacak bir ders vermiş olan milletimiz, 15 Temmuz akşamında gerçekleştirilen darbe girişimi sonrasında da meydanları boş bırakmayarak demokrasiye ve milli iradeye sahip çıkmış, böylelikle hiçbir şekilde demokrasisinden, bağımsızlığından ve hürriyetinden asla ödün vermeyeceğini tüm dünyaya en güçlü şekilde bir kez daha kabul ettirmiştir.
Dün olduğu gibi bugün de devletimizin ve milletimizin birliğine, ülkemizin bütünlüğüne ve kardeşliğimize kast eden saldırılara ve terör eylemlerine karşı, aziz milletimiz gereken cevabı vermiş ve vermeye de devam edecektir.
30 Ağustos Zafer Bayramı’nda başta Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, vatan savunması ve bağımsızlık uğrunda canını feda eden aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi saygıyla anıyor, milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyor. Saygılar sunuyorum.”dedi.