Nevşehir Vilayetler Hizmet Birliği Anaokulu  Minik öğrencilerine Muharrem ayının onuncu gününe denk gelen aşure gününün anlam ve önemini kalıcı bir şekilde öğretebilmek amacıyla okul bahçesinde ´´Aşure Günü´´ etkinliğini gerçekleştirdi.
Etkinliğe öğrenci velilerinin yanı sıra davetli misafirler ve mahalle sakinleri de yoğun ilgi gösterdi.
Paylaşmanın , dayanışmanın , kardeşliğin ve sevginin ifadesi aşure günü etkinlikleri kapsamında Her öğrenci aşure kazanına evinden getirdiği 150 gr aşure malzemesi ekledi okul bahçesinde kazan içiresinde ateş yakılarak pişirilen aşure, etkinliğe katılan velilere  ve misafirlere  çocuklar  tarafından servis edildi.
Vilayetler Hizmet Birliği Anaokulu müdürü Kenan TEKİN ; Bu anlamlı günde okulumuzu ziyaret ederek etkinliğe katılan Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü şube müdürleri Syn. Mustafa ECE , Syn. Murat SALTIK , Syn. Ramazan BIYIKLIOĞLU , Syn. Uğur PEKDEMİR , Syn. Selahaddin AKALIN beylere Gençlik Merkezi müdürü Syn. S. Ersen DÖRTKOL´a  , Anaokulları ve diğer kurum müdürlerine , etkinlikte emeği geçen okul idarecilerine, öğretmenlere , okul yardımcı personellerine ,kıymetli misafir ve değerli velilerine  teşekkür etti.