NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir Valiliğinden edinilen bilgilere göre ilimiz genelinde yılbaşından şu ana kadar tamamlanan Projeler, ihale aşamasındaki projelerin yanında hala hazırda kamu kurum ve kuruluşlarının 107 yatırım projesi üzerinde çalışmalarını sürdürdükleri bildirildi.

Nevşehir ili genelinde ihale aşamasında bulunan 30 Projenin 17’si il Milli Eğitim Müdürlüğüne ait. Bu projelerin ihale süreçlerinin ardından büyük bir olasılıkla birkaç ay içerisinde tamamlanarak projeye başlanması bekleniyor.

2015 Yılı 3. Dönemine kapsayan projelerden 29’u tamamlandı. Tamamlanan projeler arasında TEİAŞ’ın4, Kamu Hastaneleri Birliğinin ve Anıtlar Röleve Bölge Müdürlüğünün ise 3’er projesi de yer alıyor.

İlimiz genelinde halen devam eden 107 adet kamu ytarımı yer alıyor. Bunlar içerisinde en fazla proje ise 22 Proje Karayolları Bölge Müdürlüğünün, 12 Proje İl Milli Eğitim Müdürlüğünün ve 13 proje ise gıda ve tarım il müdürlüğünün projeleri.

Bu yıl henüz başlanamayan projelerde ise İl Özel idaresinin 30 projesi ile başı çektiği gözleniyor. Toplam 37 Projeye henüz başlanamamış durumda.