Unutmayın! Yere attığımız her çöp için bir kişinin beli bükülüyor. Sabahın ayazında, yazın sıcağında.

Havaların ısınmaya başlaması ile birlikte Avanos’ta yerli ve yabancı ziyaretçiler yeşil alanlarda piknik yaparak stres atmaya geliyor. Hiçbir bank veya oturma grubu boş kalmıyor. Özellikle hafta sonları bu yoğunluk birkaç kat daha artıyor. Avanos belediyesi temizlik personeli sabahın beşinde temizlik çalışmalarına başlıyor. Önce mahalle aralarının rutin temizliğini yaparak çöpünü toplayan ekiplerimiz ardından yeşil alanlarda mıntıka temizliğine çıkıyor.

Her yerde çöp kovası ve konteyner olmasına rağmen bir çöp kovası dolduğunda vatandaşlar bir diğer çöp kovasına kadar yürümek yerine çöpü olduğu yere bırakıyor. Hiçbir uyarı levhası ve 10-15 metre mesafedeki diğer çöp kovası bu durumu değiştiremiyor. Oysa ki Avanos hepimizin. Misafirlerimiz Avanos’u seviyor. Bizde misafirlerimizi seviyoruz ve ilçemizden mutlu olarak ayrılmalarını istiyoruz. Avanos’a her geldiklerinde temiz ve güzel görmek istiyorlarsa misafirlerimizi de bize yardımcı olmaya davet ediyoruz. Bu nedenle çöplerimizi, boş bir çöp kovası görene kadar yere atmamaya özen göstermelerini temenni ediyoruz.

Eğitimli ve duyarlı olan insanlar elindeki çöpü yere atmak yerine boş bir çöp kovası bulana kadar elinde taşıyor. Unutmayalım! Yere attığımız her çöp için bir kişinin beli bükülüyor.

Bu vesile ile bütün vatandaşlarımıza ve ilçemizi ziyarete gelen misafirlerimize güzel ve mutlu bir hafta sonu dileriz.