Nevşehir'de en son iki ayrı kazaya sebebiyet veren Rögar Kapağı son zamanlarda Nevşehirli sürücülerin korkulu rüyası oldu.
İlimiz Nevşehir'de maalesef hiç kurum bu rögar kapağı, elektrik kapağı gibi kapakları yerleştirmesini beceremiyorlar. Adeta emenaten yerleştiriyorlar. Zaman zaman araçlara zarar bile verebilen bu kapaklar kazalara da davetiye çıkarıyorlar.

Nevşehir ve ilçelerinde pek çok sokak ve caddede bu kapakların uygulanışları için olamayacak, olmaması gereken yüzlerce örneği görmek mümkün. Ancak olması gerektiğini gibi olanını görmek pek o kadar kolay değil. 

İlimizde muntazam olarak yerleştirilmiş bir kapak bulmak için neredeyse nesli tükenen bir canlıyı aramak gibi bir şey görünüyor.

Avrupa'da modern teknolojik ekipman ile takılan kapaklar bizde sadece emek gücü ile takılıyor. Emekçilerin emeklerinin zayi edilmemesi için ekipman ile donatılmaları dileğiyle.

Özellikle sosyal medyada "Adamlar Aşmış Abi", "Belediyecilik Böyle Olur" gibi paylaşılan ve çok tıklanan videolardan biri olan bu videoyu acaba yöneticilerimiz hiç görmüyorlar mı? Yada görüyorlar da hani trafik sorunu için bir var, bir yok dedikleri gibi işlerine gelene yada böyle bir uygulama geliştirebilecek gücü kendilerinde görene kadar görmemezden gelmeye devam mı edecekler.

İşte Nevşehirdeki yanlış uygulamalar ile olması gereken örnek resimlerden görüntüler:

Bu da bu işin nasıl uygulandığını gösteren ve adeta ders vermek için hazırlanmış ve paylaşılan o video.

Bizdekilerin aksine yurt dışında rögar kapakları nasıl konulur bu videoda göreceksiniz.

Yorumsuz...


Bunlarda Japaonya'dan görüntüler ...Japonya'daki bu rögar kapakları gözalıyor