Şehircilik alanında son yıllarda hayata geçirdiği projelerle dikkat çeken Ürgüp Belediyesi, yıllların birikmiş sorunlarınıda birer birer çözüme kavuşturuyor. İlçede Alt yapı çalışmalarının tamamen bitirilmesinin ardından şimdi Başkan Yıldız, üstyapı ve çevre düzenlemeleriyle Ürgüp ilçesini Hem Bölgenin hemde Türkiye'nin parlayan yıldızı yapmakta kararlı gözüküyor.

Ürgüp İlçesinde su ve kanalizasyon çalışması ile doğalgaz derken Alt yapı çalışmalarının tamamen bitirilmesinin ardından Başkan Yıldız'ın da neşesi yerine geldi. Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız, "Alt yapı için ilçeye 60 Trilyonluk bir yatırım yaptıklarını açıkladı. Şu ana kadar girilmedik mahalle ve sokak bırakmadık. Yaptığımız yol çalışmalarınıda karayolları standardında yaparak uzun ömürlü olmasına özen gösterdik. Çünkü biz yaptığımız işleri sağlam ve ekonomik yapmak zorundayız.Vatandaşlarımızın parasını çarçur edemeyiz. '' dedi.

Alt yapı çalışmalarının tamamlandığını ifade eden Başkan Yıldız, "Ürgüp'te artık Seher Yelleri Mis Gibi kokakacak" dedi.


Yapılan çalışmaların belli bir proğram dahilinde yapıldığının altını çizen Başkan Yıldız, ilk başlarda belki biraz vatandaşlarımız sıkıntı yaşadılar ama sonra onlarda yapılan çalışmaları gördüklerinde şimdi duydukları memnuniyetleri ifade ediyorlar. Burada amacımız vatandaşlarımızın gözünü boyamak değil, kalıcı, köklü ve uzun vadeli çözüm üretebilmek adına yaptığımız çalışmalarımızın temelinde, her bir çalışma için yap-bozlarla vatandaşlarımızı tekrar tekrar rahatsız etmemek yatıyordu. Çok şükür bunuda başardık. Şimdi artık 2023 Ürgüp Markası için çalışmalarımıza aralıksız devam ediyoruz dedi.

Altyapının ardından üstyapı çalışmalarını başlatan Belediye Başkanı Yıldız, Ürgüp'ün geleceği için ne yapmamız gerekiyorsa yapıyoruz yapacağız dedi.

Yıldız: "2018’de Ürgüp çiçek açacak..."


Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız, 2018 yılının ilkbahar dönemi bahçe ve park düzenleme çalışmalarına şimdiden başlanıldığını söyledi.
Belediye Başkanı Fahri Yıldız yapılan çalışmalarla ilgili olarak alt yapı üst yapı ve çevre düzenleme-güzelleştirme çalışmaları ile daha güzel, modern ve yaşanabilir bir Ürgüp için tüm belediye ekiplerini seferber ettiklerini söyledi.

Alt yapı çalışmaları kadar üst yapı çalışmalarına da önem verdiklerini belirten Belediye Başkanı Yıldız, "Yaptığımız çalışmalarla Ürgüp ilçemizi daha çağdaş ve modern bir kent yapma arzusundayız. İlçemizin gerek doğal jeolojik yapısı ve tarihi değerleri ile Osmanlı ve Selçuklu mimarisinin estetik özelliklerini taşıyan orjinal yapısını bozmamakta kararlı olduklarınıda ifade ederek bu doğal ve tarihi güzelliklerimizi rengarenk çiçeklerle ve yeşilliklerle süsleyeceğiz" dedi.


İlçe sınırları içerisinde yer alan park, bahçe, kavşak ve çiçek havuzlarına ekilmek üzere ilk etapta 5 kalemden oluşan mevsimlik çiçek fidesi alındığını belirten Başkan Yıldız “Ürgüp Belediyesi olarak yapılan planlama ile 2018 yılı ilkbahar döneminde park ve bahçelere ekilecek olan mevsimlik çiçek fidelerinin alımı için ihale yapacağız. Ayrıca yeni yapılacak parklar içinde 3 ayrı cins çim tohumu da alacağız. Ürgüp ilçemiz her zaman olduğu gibi ilkbaharı renklere bezenmiş bir çevrede karşılayacak. "2018'de Ürgüp ilçesi çiçek açacak“ dedi.Çeşitli mevsimlik çiçek fidesi yanında çiçek soğanı, süs bitkisi ve gül ile ilçenin çiçek bahçesine dönüşeceğini ifade eden Başkan Yıldız, ihale ile alınacak olan çiçek fideleri ilçeyi bir çiçek bahçesine çevireceğini kaydetti.

Başkan Yıldız, bu vesileyle, "Bu güzel hizmetlerin ilçemize kazandırılmasındaki destekleri için, Başta Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a, Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım'a, ilgili tüm Bakanlarımıza, Sayın Valime, Değerli Milletvekillerimize ve özellikle yapmış olduğumuz çalışmalara gönül hoşgörüsü ve sabır göstererek teşvik eden tüm Ürgüplü hemşehrilerimize ve Ürgüp Belediyesi'nin fedekar çalışanlarına ayrı ayrı teşekkürlerimi sunuyor en kalbi şükranlarımı sunuyorum. Ayrıca, yapmış olduğumuz çalışmalarda Ürgüplü hemşehrilerimizden gördüğümüz takdir ve teveccüh, sorumluluğumuzu bir kat daha artırmıştır. Bu haseple, İlk günkü heyecanla hayalimizdeki Ürgüp için durmak yok yola devam..."dedi.

Ürgüp'ü hiç böyle görmediniz...