Nevşehir Hacıbektaş Veli Üniversitesi’nden Türkçe ve Yabancı Dil Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÖMER) Müdürü Doç. Dr. Mehmet Çeribaş, beraberindeki 17 farklı ülkeden gelen 20 öğrenci ile birlikte Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız’ı makamında ziyaret etti.
Doç. Dr. Mehmet Çeribaş, Yunus Emre Enstitüsü ile Nevşehir Hacıbektaş Veli Üniversitesi işbirliğinde 24 Temmuz-20 Ağustos 2017 tarihleri arasında düzenlenen “Türkçe Yaz Okulları” Programı çerçevesinde Başkan Yıldız’a bilgi verdi.

Çeribaş, programa katılan öğrencilere sabahtan öğleye kadar ders verildiğini, öğleden sonraki programlarında ise sosyal ve kültürel faaliyette bulunulduğunu söyledi. Türkçe Yaz Okulları programı Nevşehir’de, Cezayir, Ürdün, Filistin, İran, Polonya, Makedonya ve diğer ülkelerden olmak üzere 17 ülkeden 20 öğrencinin katılımıyla gerçekleşiyor.

Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız, 17 farklı ülkeden gelen öğrencilere Ürgüp ile ilgili bilgiler verdi. Programın bölgenin tanıtımı açısından önemli olduğunu ve her türlü desteğe hazır olduğunu söyleyen Yıldız, tüm Öğrencilerle birlikte bir akşam yemeğinde bir arada olacak.