Özkonak Belediyesi, beldenin girişine Nevşehir doğal taşından kapı yapmak için çalışmalara başladı.

Kapadokya Bölgesi ve yörenin tarihi dokusuna uygun şekilde Özkonak kasaba yolu girişine Nevşehir doğal taşından "Şehir Kapısı" yapım işine başlandı. Özkonak Belediye Başkanı İlker Yürekli yaptığı açıklamada, beldenin yenilenen imajına katkıda bulunacak projelere bir yenisinin daha eklendiğini ifade etti.

İlker Yürekli: "Giriş Kapısı Özkonak Kasabasının Sembolü Olacak"

Özkonak kasabamızın prestij ve vizyonu için beldenin girişine uygulanacak olan kapının tanıtımını yapan Başkan Yürekli açıklamasında; Yapacağımız işin kalıcılığı ve Özkonak kasabamıza kattığı değeri önemsiyoruz.

Başkan Yürekli ; “Giriş kapısını; şehrin değişen, güzelleşen, modernleşen ve örnek olan estetiğiyle bütünlük sağlayacak bir şekilde inşa ediyoruz. Nevşehir'in meşhur Doğal taşı ile yapılan giriş kapısı, estetik ve modernliğin buluştuğu mimarisiyle örnek gösterilecek bir yapı olarak tasarlandı. Muhteşem kapı; özellikleri ve mimarisiyle Özkonak kasabamızın sembolleri arasında yerini alacaktır" dedi.

Özkonak kasabamıza gelen misafirlerin ilk olarak bu kapılarda karşılanacağını kaydeden Başkan Yürekli, “Kapılardaki bu ihtişam,beldemizde yaptığımız birbirinden önemli projelerimizle bütünlük sağlayacağı için de Özkonak'taki ki estetik ve güzelliğin daha kapıda yaşanmasını sağlayacaktır. Şimdiden kasabamıza hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” diye konuştu.