TÜİK Nevşehir Bölge Müdürü Ahmet Mert AKTAŞ tarafından yapılan açıklamaya göre,

 Yurt dışı üretici fiyat endeksi aylık % 2,07 düştü,

Ülke sınırları içinde üretimi yapılarak yurt dışına ihraç edilen malların üretici fiyatlarındaki değişimi ölçen yurt dışı üretici fiyat endeksi (YD-ÜFE), 2015 yılı Ekim ayında bir önceki aya göre %2,07 düşüş, bir önceki yılın Aralık ayına göre %14,93 artış, bir önceki yılın aynı ayına göre %13,17 artış ve on iki aylık ortalamalara göre %6,54 artış gösterdi

Sanayinin iki sektörünün bir önceki aya göre değişimleri; madencilik ve taşocakçılığı sektöründe %1,31 düşüş, imalat sanayi sektöründe ise %2,09 düşüş olarak gerçekleşti.


En yüksek aylık düşüş bilgisayarlar ile elektronik ürünlerinde gerçekleşti,

 Bir önceki aya göre endekslerin en fazla düşüş gösterdiği alt sektörler; bilgisayarlar ile elektronik ve optik ürünler (%-6,22), kimyasallar ve kimyasal ürünler (%-3,75), kok ve rafine petrol ürünleri (%-3,57) alt sektörleridir. Buna karşılık diğer mamul eşyalar (%0,99) ve deri ve ilgili ürünler (%0,95) de bir önceki aya göre endekslerin en fazla artış gösterdiği alt sektörler oldu.


Ana sanayi gruplarında en yüksek aylık düşüş enerji mallarında gerçekleşti,

Ana sanayi grupları sınıflamasına göre 2015 yılı Ekim ayında en yüksek aylık ve yıllık düşüş enerji mallarında gerçekleşti.