NEVŞEHİR’DE BEN BAŞKAN OLSAM… (5)

Ben Başkan olsam…

51. Nevşehir il genelinde sadece Hacıbektaş ilçesinde bulunan Huzurevi’nin daha büyüğünün şehrimizde 2000 Evler Mahallesindeki yıkılmış olan eski Yetiştirme Yurdu binasının bulunduğu alanda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile birlikte, ortak bir proje yapılması için çalışmalar yapardım.

Ben Başkan olsam…

52. Şehrimize Acemi Askeri Er Eğitim Kışlası kurulması için girişimlerde bulunurdum. Nevşehir'e acemi birliği kurulması sayesinde ticaretten turizme kadar şehrin ekonomisine ciddi katkı sağlayarak, perişan haldeki esnafımızın yüzünü güldürürdüm.

Ben Başkan olsam…

53. Köprübaşındaki sobacı esnafını sanayi sitesindeki uygun bir alana taşır, buraya (Kapalı Pazar yerinin hemen yanındaki alana) şehrimize yakışır, daha hijyenik bir Modern Kasaplar Çarşısı inşa ederek Cami Kebir Caddesindeki kasap esnafımızı buraya getirtirdim.

Ben Başkan olsam…

54. Kasaplar Çarşısını Köprübaşına taşıdıktan sonra Cami Kebir Caddesini Kayaşehir’i ziyarete gelecek misafirlerimiz için düzenlerdim. Şöyle ki Caddenin başından Hamam’ın oraya kadar ki yolu Bedesten Çarşısı tarzı otantik dükkânlara dönüştürür, burada yöremize ait organik ürünlerin, hediyelik eşyaların satışının yapıldığı bir yer haline getirirdim.

Ben Başkan olsam…

55. Mevcut Kasaplar çarşısının hemen sağında bulunan yapıyı (Enderun Vakfını ön tarafındaki yapı) Şehrimizi ziyarete gelecek misafirlerimiz için yöremize ait el sanatlarının (Avanos çömleği gibi..) yapıldığı, sergilendiği ve satışının yapıldığı bir Yöresel El Sanatları Satış Merkezi olarak düzenlerdim.

Ben Başkan olsam…

56. Sümer Mahallesinde Kültür Parkı yanında bulunan eski Sümerbank (NESTEKS) arazisi üzerine Halı – Kilim Atölyeleri kurarak, kadınlarımızın meslek sahibi olmaları ve ürettikleri halı ve kilimleri ile ekonomilerine katkı sağlamaları için destek olurdum. Halı-Kilim Atölyemizde üretilen ürünleri marka haline getirerek satışa sunardım.

Ben Başkan olsam…

57. Şehrimizin muhtelif yerlerindeki parklarında güneş enerjili aydınlatma sistemlerini yaygın hale getirmeye çalışırdım.

Ben Başkan olsam…

58. Şehrimizde spor alanlarının ve sosyal aktivitenin artırımı noktasında uygun alanı olan her mahallemize Federasyon standartlarında içerisinde wc ve soyunma odaları da olan sentetik çim yüzeyli futbol ve basketbol sahaları yapardım.

Ben Başkan olsam…

59. İçinde bulunduğumuz bilgi çağında Oylu Dağı veya Kahveci Dağı’na yapılacak Uzay Gözlemevi sayesinde, burada son teknolojiye sahip teleskop ile uzay meraklısı çocuklarımızın ve gençlerimizin gündüzleri güneş, gece ise birçok gök cismini gözlemlemesine imkân sağlardım.

Ben Başkan olsam…

60. Şehrimize en hâkim noktada bulunan Kahveci dağı üzerindeki Kent Ormanına (Tarihi Meryem Ana Kilisesi arkasındaki kayalık alan üzerine) bu alanı daha da cazibeli hale getirecek, yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olmaya aday Cam Seyir Terası inşa eder, ziyaretçilerimize şehrimizin eşsiz manzarasını keyifle izlemelerini sağlardım.

Ben Başkan olsam…

61. Fikir ve Proje Havuzu Portalı oluşturularak vatandaşlarımızdan yenilikçi ve üretici proje fikirleri ortaya çıkmasını sağlardım. Sistem kapsamında gelecek fikirleri oluşturulacak değerlendirme platformunda ele alıp inceler, uygun görülen fikir ve proje tekliflerini hayata geçirmek için çaba sarf ederdim.

Ben Başkan olsam…

62. Belediyemiz sitesi üzerinden şehrimize gelmeyi düşünen misafirlerimiz için otel ve otobüs rezervasyonu ile araç kiralama hizmetleri sunan aynı zamanda bölgemize ait bilgilendirmeler de yapan bir Turizm Rezervasyon Portalı oluştururdum.

Ben Başkan olsam…

63. Yaklaşık her Mahallemizde bulunan ve atıl halde bekleyen “Afet Sonrası Acil Toplanma Alanları”’nda alt yapı ve diğer düzenleme çalışmaları yapar, çok amaçlı (Mahalle pazar alanı, mahalle otoparkı ..vb) kullanıma açık hale getirirdim.

Ben Başkan olsam…

64. Belediyemize istek, şikâyet veya önerilerini telefon, internet vb. yollarla iletemeyen vatandaşlarımız için, 22 mahallemize de Dilek Ve Şikâyet Kutusu yerleştirir, vatandaşımızın taleplerini titizlikle değerlendirirdim.

Ben Başkan olsam…

65. Şehrimizde kültür sanat etkinlikleri düzenler, bu kapsamda şehrimizde edebiyata olan ilgiyi arttırarak bu alanlarda keşfedilmeyi bekleyen genç yetenekleri gün yüzüne çıkarabilmek amacı ile “Kültür Sanat Günleri” adı altında “Nevşehir / Kapadokya” konulu öykü-şiir-resim yarışmaları tertip ederdim. Yarışmayı geleneksel hale getirerek, dereceye giren eserleri kitap haline getirirdim.

Devam edecek…