Nevşehir’de Son Günlerdeki Güzel Haberler
Nevşehir medyasında son günlerde yer alan güzel haberler insanı mutlu ediyor.
Bu güzel haberleri iki başlık halinde inceleyeceğim.
1: Sayın Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider’den gelen güzel haberler.
2: Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) den gelen güzel haberler.
Bu iki konuyu ayrı iki başlık halinde incelemeye çalışacağım.
Sayın Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider’den gelen güzel haberler:
Sayın Ebubekir Gizligider Milletvekili olmadan öncede, sonrada her zaman Nevşehir için temel, büyük, köklü… projelerde hep emeği görüldü, hep takipçisi oldu. Havaalanı, üniversite, hızlı tren projesi ve Nevşehir Kozaklı Tarıma Dayalı İhtisas (Jeotermal Kaynaklı Sera) Organize Sanayi Bölgesi gibi projelerde yorulmadan hep takipçisi oldu.
Bakan yardımcısı olmadan önce bir defa bölge ile ilgili görüştüğümüzde Kozaklı Tarıma Dayalı İhtisas (Jeotermal Kaynaklı Sera) Organize Sanayi Bölgesi projesinin bölge için önemini üzerine basa basa konuyu gündeme getirdi.
Jeotermal Isıtmalı Tarıma Dayalı İhtisas (SERA) Organize Sanayi Bölgesi projesi bölge için çok önemli olup, A: Bölgetarımına büyük bir katkısı olup, B: Bölge için iş ve istihdam sahasıaçılması, C: Enerjinin son dönemde Türkiye ve dünyada fiyatındaartış ve silah gibikullanılması döneminde büyük bir enerji alternatif yolu olarak önem taşmaktadır.
Bu projede emeği geçen herkese özellikle Sayın Ebubekir Gizligider’e teşekkür diyorum. Bölge için büyük bir kazanç oldu.
Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) den gelen güzel haberler:
Bir bölgeye sadece ekonomik destek sağlansın diye üniversite kurulmaz. Mesela 10 bin öğrenci var kaç kafe, kaç emek fırını,…çalışması sağlanması için o bölgeye üniversite kurulup sadece iş sahası açılması için üniversite kurulmaz.
Bir üniversitenin çok önemli görevleri var: 1: Kaliteli, bilgili öğrenci yetiştirmek, 2: İyi ve kaliteli öğretim üyelerini cezp ederek ve koordine ve organize çalışmaları sonucu o üniversitenin giderek ülke ve dünya çapında üst seviyelere gelerek tercih edilen bir üniversite haline gelmesi. 3: Bölgenin alt yapısı, tarımı, kültürü, tarihi,…açıdan araştırmalar, bilimsel çalışmalar yapılması...
Özellikle bu açıdan son günlerde Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) bir çalışması medyaya yansıdı ki bu konuyu gündeme getirme nedenim oldu.
Bu konu Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü tarafından gerçekleştirilen Nevşehir ve Aksaray Bezirhaneleri Yüzey Araştırması Projesidir. İşte üniversiteni esas görevlerinden biri bu. Umarım bu grup çalışmalar daha genişleyerek devam eder. Ancak bu konular saha çalışmaları ile genişlemesi gerekir yoksa bilgisayar başında olan çalışmalar ve yayınlar hiçbir işe yaramaz.
Ben başarılı ve özverili çalışmaları için özellikle Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Sayın Prof. Dr. Semih Aktekin'e,  Ekibine ve bu sahada çalışan öğretim üyelerine teşekkür ediyorum.
4: Bilimsel toplantılar düzenleyerek öğretim üyelerin, öğrencilerin gelişmesi için katkı sağlamak ayrıca böylece bölgenin tanıtımını ve turizmine katkıda bulunmak. Bu başlıkta ile ilgilibu haber ‘’Türkiye Gençlik STK'ları Platformu tarafından düzenlenen Genç Türkiye Forumu’nun ikincisi Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ)’de yapıldı’’ haberi güzel bir haber bu konuda Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) sayın Prof. Dr. Semih Aktekin ve grubuna ve bu sahada çalışan öğretim üyelerine teşekkür ediyorum. Ancak bu konuyu genişleterek ulusal ve hatta uluslararası toplantılar ve seminarlarve toplantılar düzenlenmesi dileği ile.
Ancak bu çalışmalar sadece tek başına üniversite çalışmaları ile başarı ulaşması çok zor. Bölgedeki siyasiler, iş adamları, belediye Başkanları, medya ve hatta turizmciler…….. gibi herkes el ele vermeli. Çünkü bu çalışmalar sadece termal tarım Kozaklıya kazanç sağlamıyor veya üniversite çalışmaları sadece üniversiteye kazanç sağlamıyor. Bunlar hepimizin ve bölgenin kazancı olacak.
Ali Haydar
21.08.2022