NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin ve ekibinin çalışmalarına başarılar

Bugün aslında başka konu üzerinde bir yazı yazacaktım ancak FİB haberde Nevşehir'de “Ponza’nın Mevcut Durumu ve Geleceği” Konulu Toplantı başlıklı haberi görünce bu konu üzerine yazı hazırladım.

Geçmiş yazılarımda bir çok kez ‘’acaba bir üniversitenin görevi sadece öğrenci yetiştirmek mi?’’ sorusunu sormuştum. Elbet bir Üniversite kaliteli öğrenci yetiştirmesi ve Türkiye çapında ilk 20 lerde yerleşmesi elbette ki çok iyi ve bir başarılı rektör ve ekibi hedefler doğrultusunda çaba göstermeliler.

Ancak görevleri sadece bu olmamalı, bunun yanında ilimiz ve bölgemiz için ne gibi faydalı işlere imza atarım? ne gibi çalışma ve etkinlikler düzenleyebilirim? … gibi sorularıda kendilerine sormalılar ve gözüken o ki Sayın Rektör ve ekibi kendilerine bu soruyu sormuş olacak ki bu toplantı gerçekleşmiş ve bunun sonucunda Bölge yer altı madenleri ve bu bölge için özellikle önemli olan Pomza ile ilgili bir enstitü kurulmasına karar verilmiş.

Bu limiz adına çok iyi ve mutlu edici bir gelişme. Bilimsel olarak bunların araştırılması, Üniversite ve bilim camiasında bunların gündeme getirilmesi böylece araştırma konuları olması uygun olur. Bunun sonucunda bu sektörde neler yapılabilir? Nasıl Pomzayı daha iyi nasıl değerlendirilebiliriz? Gibi birçok soruya cevap bulabiliriz.

Sayın NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin çok güzel bir girişim ve önemli bir eksiği tespit etmişsiniz.

Bu güzel girişim için sizin ve ekibinize tebrik ediyorum ancak sizden ricamız:

1: Kurulmuş olan bu enstitü sadece bir kapı üstünde bir levhadan ibaret olmasın

2: Çalışmalar sahada, bölge ve pratik üzerinde yapılsın yoksa bilgisayarda başında sahadan uzak başka çalışmaların toplanıp bölge gerçeklerinden ve sahadan uzak hazırlanmış makaleler, tezler, çalışmalar hiçbir değeri olmaz

3: Bu gibi konularda üniversitede paneller ve oturumlar hazırlanması, bu konularda çalışması olan bilim uzmanları ve sektör sahipleri bölgeyi getirilmesi tecrübelerinden yaralanılması önemlidir.

4: Bunların sonucunda bölgede bu sektöre ne kazandırabiliriz sorusuna cevap aramalıyız.

Sayın Rektör güzel girişimler ve çalışmalarınız için sizi bir kez daha tebrik ediyorum sizde gözüken çalışma ve hizmet aşkı sonucu bu girişim diğer girişimlerin başlangıcı olacaktır.

Sayın Rektör bu gibi çalışmalarınızı Üniversite bünyesinde Turizm fakültesi olduğundan bölgemizde çok önemli olan Turizm sektöründe de çok önemli çalışmalara önderlik edebilirsiniz.

Ayrıca hem Turizm hem Beden Eğitim bölümünü ilgilendiren bölgemizde Argeus Travel & Events tarafından düzenlenen Koşu ve bisiklet yarışmalarında çok büyük katkılarınız olabilir. Unutmayalım bu yaraşmalarda dünyada taninmiş binlerce sporcu katılmaktadır. Böylece hem bölge için iyi bir girişim hem Turizm ve Beden Eğitim Fakülte öğretim görevlileri ve öğrencileri için bu sektörde iyi bir pratik olmuş olur.

Ali Haydar

18.01.2022