NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir Belediyesi tarafından Diyanet İşleri Başkanlığına hibe edilen arazi üzerine yapılacak olan 60 milyon liralık devasa Dini İlimler Merkezi projesi için yol güzergâhı boyunca levhalar yerleştirildi.  

Geçtiğimiz aylarda Nevşehir Belediyesi tarafından Yeni Niğde Yolu üzerinde bulunan arazinin Nevşehir İl Müftülüğüne hibe edilmesiyle birlikte Belediye Başkanı Hasan Ünver tarafından hibe edilen arazi ve bu arazi üzerine yapılacak olan projeler Nevşehir İl Müftüsü Yakup Öztürk’e teslim edilmişti. 

Nevşehir Belediye tarafından arazisi hibe edilen ve Diyanet İşleri Başkanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve hayırsever vatandaş işbirliği ile 60 milyon TL’ye yapılması planlanan devasa proje için çalışmaların hızlandığı gözlemlendi.

Arazide yapılacak olan devasal proje için Cumartesi günü tek tek dikilen levhaları incelediğimizde üzerilerinde; Dini İlim-Eğitim Kampüsü, 50 Bin Kişilik Camii, İl Müftülüğü İdari Binası ve Ek Tesisleri, Kuran Bilim Merkezi Binası, 64 Derslikli İmam Hatip Anadolu Lisesi, İmam Hatip Okulları Sosyal Tesisi, 64 Derslikli İmam Hatip Ortaokul Binası, 1200 Yataklı Erkek-Kız Yurt Binasının yapılacağı vurgulanıyor.