NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir Orman İşletme Müdürlüğü Avanos ilçesi sınırlarındaki Ziyarettepe dağı eteklerine 5 bin adet fidan dikimi yaptı.

Orman İşletme Müdürü Aykut Satırlı, Avanos ilçesinde yapılan çalışmalarla 5 bin dolayında fidanın toprakla buluşturulduğunu, çalışmalar çerçevesinde Ziyarettepe mevkiinde 5 bin adet fidan dikiminin yapıldığını söyledi.

Ağaçlandırma çalışmaları çerçevesinde Derinkuyu ilçesine bağlı Doğala köyü mevkiinde daha önce yapılan ağaçlandırma çalışmalarının rehabilitasyon ve iyileştirme çalışmalarının da başlatıldığını kaydeden Orman İşletme Müdürü Aykut Satırlı, Kozaklı ilçesine bağlı Karahasanlı kasabasında yine daha önceden yapılan ve 60 bin dolayında fidanın toprakla buluşturulduğu çalışmanın ardından ot alma, çapa çalışmalarının da yapıldığını dile getirdi.

Bu çalışmaların Orman İşletme Müdürlüğü personeli tarafından yapıldığını söyleyen Satırlı, “İlimiz genelinde geçtiğimiz aylarda fidan dikimi yaptığımız ağaçlandırma çalışmalarının ardından ağaçlandırılan bölgelerin bakımı, sulanması, çapa ve rehabilitasyon çalışmalarını yine ihmal etmeden yerine getiriyoruz. Amacımız sadece fidan diki ile kalınmayıp fidanların yetişmesini sağlamak” dedi.