Ahiler Kalkınma Ajansı’nın 24 Haziran 2013 tarihinde ilan ettiği 2013 Yılı Doğrudan Faaliyet Desteği Programı ve 1 Temmuz 2013 tarihinde ilan ettiği 2013 Yılı Teknik Destek Programı’nın ayrıntılarını potansiyel başvuru sahiplerine anlatmak amacıyla 5 ilde tasarladığı tanıtım toplantıları Kırıkkale’de devam etti.

Program ilanlarını takiben, şeffaflık, eşit muamele, tam rekabet koşullarının sağlanması ve potansiyel başvuru sahiplerinin söz konusu programlar ile ilgili olarak bilgilendirilmelerini amaçlayan toplantılardan 3. sü  Kırıkkale Valisi ve Ahiler Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Üyesi  Ali KOLAT, Ahiler Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mehmet Fatih Yıldız, Ajans personeli, kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşlarından yönetici  ve temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirildi.   

Kırıkkale Valiliği Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen toplantının açılışında konuşan Ahiler Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mehmet Fatih Yıldız, Ramazan ayı içerisindeki  yoğun katılımdan dolayı katılımcılara teşekkür etti. Yıldız, Kırıkkale’nin proje başvuru sayısı yönünden diğer illere göre biraz gerilerde kaldığını vurgulayarak, kaliteli projeleri beklediklerini, bu amaçla  Doğrudan Faaliyet Desteği Programını tanıtmaya çalıştıklarını belirtti.

Kırıkkale Valisi ve Ahiler Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Üyesi Ali KOLAT ise yaptığı  konuşmada “ Proje sunumunda Kırşehir ve Kırıkkale’nin arzu edilen seviyede olmadığınının altını çizerek, “Bu konuda biraz daha gayret göstermemiz gerekiyor. AR-GE çalışmalarını artırmalıyız. Daha kaliteli projelerin yapılmasına özen göstermeliyiz” dedi.

Toplantıda daha sonra sunumlara geçildi. AHİKA Program Yönetim Birimi Başkanı Ramazan Özdemir’in Doğrudan Faaliyet Desteği  sunumunun ardından Program Yönetim Birimi Uzmanı Mustafa Çelebi Teknik Destek Programın ayrıntılarını katılımcılara anlattı. Toplantı, katılımcılardan gelen sorularının  cevaplandırılmasından sonra  toplanti sona erdi.

Tanıtım  toplantıları  31.07.2013  tarihinde Niğde'de, 02.08.2013 tarihinde ise  Nevşehir illerinde devam edecek.