NEVŞEHİR(MHA) Ak Parti geçtiğimiz yerel seçimlerle birlikte kaybettiği Derinkuyu ilçe belediye başkanlığı ile uzun süredir bir türlü hakim olamadığı Hacıbektaş ilçe belediye başkanlığını kazanmak istiyor.

2014 Mahalli idareler seçimleriyle birlikte tüzel kişilikleri son bulacak ve kapanacak olan belediyelerin dışında kalan 21 Belediyenin tamamında hakim olmayı hedefleyen ve bu hedefle çalışmalarına yön veren Ak Parti Teşkilatlarında ise bayram sonrası hummalı bir çalışma göze çarpacak.

Partiye son katılımlarla birlikte 44 belediyenin 33’üne sahip bulunan Ak Parti, özellikle yıllardır bir hükmü geçmeyen Hacıbektaş belediye başkanlığını CHP’nin elinden almaya niyetli. Bu nedenle yıllardır belde başkanlığı görevinde bulunan Harun Çelik, Karaburna eski belediye başkanı Yusuf Koçak gibi yöreyi iyi tanıyan isimlerden birini aday olarak gösterebileceği gözlenen Ak Parti’de Hacıbektaş belediye başkanlığını kazanabilmek için ilçeye istenen yatırımın yıllardır bir türlü aktarılamadığı vurgusu yapılacak.

Uzun yıllar Cumhuriyet Halk Partisinin kalesi durumunda olan daha sonra İbrahim Ertaş’ın iki dönemlik belediye başkanlığı süresince Ak Partiye geçen Derinkuyu belediye başkanlığını geçtiğimiz 2009 Seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisine kaptıran Ak Parti Derinkuyu belediye başkanlığı içinde ince eleyip, sık dokuyacak.

Bülent Aksoy, Serdar Pala gibi isimleri aday gösterebileceği belirtilen Ak Parti’de Derinkuyu ve Hacıbektaş ilçelerinde tek hedef Nevşehir Merkez dahil 7 ilçe merkezi belediye başkanlığına da Ak Parti bayrağını çekmek olacak.

Geçtiğimiz günlerde düzenlenen iftar daveti ile birlikte seçim startı verdiklerini açıklayan Ak Parti İl Başkanı Kazım Sunar ve genç ekibini hedeflerini tutturabilmesi için yoğun bir seçim atmosferi bekliyor.