Altın Fiyatları Söylendiği Gibi Değil 

NEVŞEHİR(MHA) Son dönemlerde Televizyon ekranlarından aktarıldığı gibi altının fiyatında ciddi bir düşüş yaşanmadığını söyleyen Nevşehir’in tanınmış sarraflarından Miktat Şahin, altın fiyatlarının dolardaki yükselişe bağlı olarak belirtildiği düzeyde düşmediğinin bilinmesi gerektiğini dile getirdi.

Altının kısa vadede gelir getirici bir meta olmadığının altını çizen Sarraf Miktat Şahin, uzun vadede yatırımcısına gelir getiren Altın fiyatlarının önümüzdeki günlerde artışa geçmesini beklediklerini ifade etti.

Altın piyasasındaki son durumu değerlendiren Şahin, “Şu anki piyasa şartlarında altının alınıp, çok fazla kar beklenmesi doğru değil. Ama uzun vadede altın her zaman olduğu gibi yatırımcısına para kazandırmıştır. Her ne kadar televizyon ekranlarından altının fiyatının düştüğü belirtilse de, doların artışı nedeniyle altın fiyatları televizyon ekranlarından aktarıldığı düzeyde düşmüyor. Altın fiyatlarının yükselmeye devam etmesi bekleniyor. Çin, Hindistan ve İsviçre bankalarının dünya piyasalarından altın toplamaya ve bütçelerinin büyük bir bölümünü altın ile bloke etmeye gayret etmelerinden dolayı dolarda artış kaydedildi. Piyasalarda genel itibariyle altın konusunda bir daralma yok. Aslında altın fiyatlarının düşük olduğu dönemlerde altının daha fazla satış yaptığı gözleniyor. Altını bir tasarruf aracı ya da borcunu ödemek için kullananların ilgisi devam ediyor. Piyasalarda altın konusunda bir daralma yaşandığında bu kez altının işçiliğinde yükselme yaşanıyor” diye konuştu.