Ankara Genç Nevşehirliler Derneği Başkanı Ziya Ağca ziyarete ilişkin şu açıklamalarda bulundu; "Genç Nevşehirliler Derneği olarak bu hafta rotamızı memleketimizin, kaplıcaları ile yöreye yerli ve yabancı turist çeken, müstesna ilçesi Kozaklı’ya çevirdik. Memleket toprağının değerine değer katan, tanınmasında önemli bir pay sahibi olan ve bugüne kadar çok sayıda bürokrat, iş insanı yetiştiren Kozaklı topraklarına yaptığımız ziyaretimizden son derece keyif aldık. Hemşehrilerinin başarısıyla gururlanan, birçok alanda imkânlar dâhilinde onlara destek olan Genç Nevşehirliler Derneği olarak; işletme sahibi, çiftçi, muhtar, emekli, işçi, siyasi parti ilçe başkanları, sivil toplum kuruluşu başkanları ve pek tabi köylülerimizle bir araya gelip bu gururu paylaşma imkânı bulduk. Vatani görevi sırasında şehit düşen askerlerimizin aileleriyle bir araya gelmek, muhabbetlerine ve acılarına ortak olmak da ziyaretimize özel bir değer kattı.

Kozaklı misafirliğimizde ayrıca Ankara’da burs verdiğimiz öğrenci kardeşlerimizin aileleriyle de görüşme imkânı bulduk.

Her ne kadar merkeze mesafe olarak uzak da olsa, bazen “ırmağın ötesi” olarak nitelendirilse de Kozaklı Nevşehir’in bir değeridir. Ziyaretimiz sırasında hemşehrilerine verdikleri önemi de gönül gözüyle yakından görmüş olduk.

Bu vesileyle;

Genç Nevşehirliler Derneği olarak memleketimizin her karışını görmek, bilmek, hemşehrilerimizin gönüllerine dokunabilmek amacıyla gerçekleştirdiğimiz ziyaretimizde samimi tavırlarıyla ev sahipliği yapan Kozaklılı hemşehrilerimize şükranlarımızı sunuyoruz."