Dökme suyla Değirmen Dönmez…

Bu şehrin atanmış ve seçilmişleri bu toprakların evladı olmalı…Böyle olmalıki kendi topraklarına vefasını göstersin memleketine yatırım yapsın hizmet versin…

 

Kolay Harcamak..O kadarda değil..

 

Çok kıymetli Nevşehirli FİB Haber okurlarımız sizlerle Bir anekdotu sizlerle paylaşmak istiyorum.Dönemin Başbakanı ve kurt politikacılarından Süleyman Demirel Türkiye genelinden şehir heyetlerini köşkte kabul eder.Danışmanları sorar Başbakan Demirel’e :Efendim görüşmelerinizle hangi şehirle başlarsınız…Demirel şöyle bir düşünür dile kolay o dönemin 67 vilayeti vardır…Siz der önce Nevşehir Heyetini gönderin gelsinler….Nevşehir in işi kolay biter.Nevşehirli bizden Okul, Üniversite, Fabrika yada Hükümette bir Nevşehirli Bakan olsun istemez.Onlar bizden ya atama ister ya birisini sürgüne göndermemiz ister yada birilerini şikayet ederler fazla zamanımızı almazlar.Diğer şehirler bizden yol ister,köprü ister üniversite sanayi ister der…

İşte bu kısa anekdot bize diğer komşu illerin gerisinde nasıl kaldığımızın en büyük göstergesidir.Biz kısır çekişmelerle uğraşırken Kayseri,Konya ve diğer şehirler almış başını gitmişler.Sorunu birazda kendimizde arayalım.Çözümüde içimizde bulalım.Bir olalım Birlikte olalım.

 

Neden Nevşehir’in Bir Bakanı Yok…!

Hiç düşündünüz mü hiç??? Nevşehirli olarak Biz neden bir üst düzel siyasetçi yada Bir Bakan çıkartamıyoruz?

 

Neden Bir İş Adamımızı yücelterek Memlekete ve ülkesine daha faydalı olması için gerekli şartları övgüyü ve itici desteği göstermekten aciziz. Neden bu hasetlik çekememezlik. Kıskançlık içerisindeyiz.

 

Bu topraklar ve analarımız çok değerli kültürlü beyefendi Helali haramı bilen işininin ehli aydın çok değerli cevherler dünyaya getiriyorlar ama bizler ne yazıkki bu değerlerimizi çok çabuk heder ediyoruz. Elbette  eleştireceğiz yanlışları hataları ortaya koyacağız ama yeterki art niyet olmasın yeterki amacımız üzüzm yemek olsun bağcı dövmek olmasın.

Kırıp dökerek yakıp yıkarak değil…

 

Taksit taksit zar zor ulaştıklarımızı nakit olarak bir çırpıda heba etmemeliyiz…

 

Herşeyin başı Dürüstlük,Doğruluk,Samimiyet ve İyi Niyet…!

Art niyetle kısır çekişmelerle şahsi sorunlarla çıkar ve menfaat kaygısı ile değil, toplumsal menfaatler her zaman göz önününde bulundurulmalı.

 

Artık Barışalım Küskünlükler Bitsin Güçler Birleşsin …Artık İçimizdeki Bu Devi uyandıralım…

Büyük büyüklüğünü bilsin hak ettiği saygısını gösterelim.Küçük küçüklüğünü bilsin hak ettiği sevgiyi gösterelim.Sözde değil özde olsun.Dünya barış kenti Nevşehir sadece yazılarda kalmasın.İşte o zaman özlediğimiz ve hayalini kurduğumuz NEVŞEHİR e Eğitimden Sanayisine Tarımından Turizmine Siyasetçisinden Devlet Adamlığına kadar uzanan Gelişen Değişen ve Büyüyen hedefteki çizgiye çok çabuk olarak geliriz.

Sanayicimize Tüccarımıza Çiftçimize Turizmcimize Siyasetçimize İş Adamımıza sahip çıkalım değer verelim…

Kim ne derse ve ne düşünürse düşünsün.Kıskançlık basit hesap peşinde koşanlara inat atalarımızın dediği gibi “Bir Acı Kahvenin kırk yıl hatırı varmış! Bu memlekete evvelden bugüne hizmet etmiş emeği geçenlerin hepsinden Allah razı olsun deriz, demesinide bilmeliyiz.Ve çağı yakalamak adına Gençlerimize sorumluluk vermemiz gerektiğininde altını çizerek Birlik beraberlik içinde itmeden kırmadan incitmeden dökmeden…

Şu asla unutulmamalı ;Bu toplum içinde mutlaka çürük elma her toplumda olduğu gibi var ve olacak.Ama gerçek memleket sevdalıları her zaman memleketini düşünen seven insanlarımızı baş tacı yapar …Hiçbir zaman unutmaz Allah razı olsun diyerek saygı duymasınıda bilir.

Açıkcası Nevşehir e hizmet getiren tüm Siyasilerimiz Milletvekillerimiz Belediye Başkanlarımızın halkımız adına ellerinden hürmetle öpüyorum.

Hele hele Yatırımları başarılı iş hayatları ve çalışmaları ile bir yerlere gelmiş vergisini ödeyen yanında çalıştırdığı insan sayısı kadar ellerinden öpmek isterim. Saygı sevgi ve dualarım hep bu insanladır. Bu bir Vefa, bu bizlerin üzerine düşen en mühim bir vazifedir.

Nevşehirli Anadolu Kaplanlarına Selam olsun…

Birkaç gün önce Nevşehir in en çok istihdam sağlayan kuruluşlarını büyük bir gururla öğrendiğim Blok Bims Aş.Yönetim Kurulu Başkanı sayın Musa Ertaş ın ismini Nevşehir in ilk sırasında görmekten bir Nevşehirli olarak büyük onur duydum keyiflendim.Keşke nice Musa Ertaşlar olsa bu şehirde yüzlerce değil onbinlerce insana istihdam sağlasa…

Yeri gelmişken Bu memlekette yanında yüzlerce insan çalıştırarak evine ekmek götürmesine vesile olan istihdam sağlayan Değerli hemşerimiz İş Adamımız Sayın Musa Ertaş ı elinden öpmek ve kutlamak istiyorum.Kendisiyle ne kadar gurur duysak azdır..

Bu konuda Nevşehirli Anadolu Kaplanları olarak bir yazı hazırlığımız var.Nevşehirin yetiştirdiği Değerli İş Adamlarımızı ve başarı öykülerini inşallah ilerleyen günlerde sizlerle paylaşacağız…

Musa Ertaş, Hakan Arıdil,Dirikoçlar,Sacit Uzer,Ekrem Nurlu,Bekir Paslanmaz,Mesut Sayar,İlhan Kahraman, Ali Acar, Hurşit Yiğit, Erdoğanlar, Aydın Mıhçı, Mehmet Ali Öbekli,Yılmaz Özaltın, Faruk Özaltın,Yakup Zağlanmış, Pınarbaşılar, Dinler Turizm, Dorak turizm, İncekaralar, Sonugelenler,Çevrükler, İsmail Kemal Terzioğlu, Ultaş Dirlik,Yaşar Seyhan,Toksözler,Doğan Birgül,Ali Acerer…..Ve isimlerini şuan saymayı unuttuğumuz daha bir çok kıymetli Nevşehirl iş adamlarımızla ne kadar övünsek gurur duysak azdır...

------Keşke Nevşehirspor Süper ligde oynasa....Fenerbahçe,Galatasaray,Beşiktaş Trabzonspor Nevşehir e gelse.Onbinlerce insan esnafımızdan alışveriş yapıp Kapadokya yı ziyaret etseler.
-------Keşke Nevşehir Milletvekillerimizden birisi Turizm,Sanayi,Spor vs.Bakanı olsada halimizi Bakanlık nezdinde iletebilsek. 

Bu şehre VEFA Gösterelim…!

Artık bu topraklarda doğmanın şükrü en kutsal görevi olarak iç rahatlığı ve huzuruyla hizmet edenlerin önünden çekilin…Bırakında Siyasilerimiz büyüsünler Bakan olsunlar. Gençlerimizinde ufku açılıp hedeflerinde Başbakan Cumhurbaşkanı olabilsinler...

Değerlerimizi kaybettikten sonra değilde yaşarken kıymetini bilmemiz gerekiyor...

Bırakında İş Adamlarımız yol klat etsin ufku büyüsün yeni yatırımlara girme çabası heyecanı olsun.Yüzlerce binlerce insana iş versinler.

Eğer yok olmaz diyorsanızda sizden,  bu şehri karşılıksız sevenlerin ve Nevşehirin istediği tek bir şey var "Gölge etme başka ihsan istemez.."

-Devam edecek...