Cumhuriyet Halk Partisi Nevşehir İl Başkanlığınca 19 Mayıs Atatürk'ü anma, gençlik ve spor bayramı dolayısıyla bir program düzenlendi.  

CHP Nevşehir İl Başkanlığı, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle düzenlediği tören ile Atatürk Anıtı’na çelenk takdim ederek, Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını andı.

Nevşehir Valiliği önünde düzenlenen programa CHP İl Başkanı Kamil Gülmez’in yanı sıra, CHP Nevşehir Merkez İlçe Başkanı Semasi Yücel, Partili yöneticiler ve partililer katıldı.

CHP heyeti tarafından Atatürk anıtına çelenk sunumunun ardından saygı duruşu yapıldı.

Yağışlı havada, Hükümet konağı önünde düzenlenen program Atatürk anıtına çelenk sunumunun ardından, saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı.  

Programda konuşan CHP İl Başkanı Kamil Gülmez, "19 Mayıs Türk Milletinin bağımsızlık ve özgürlük ateşinin yakıldığı, aydınlık bir geleceğe olan inancın kuvvetlendiği gündür. Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk, "Gençler cesaretimizi ve mücadelemizi güçlendiren sizlersiniz. Siz almakta olduğunuz terbiye ve eğitimle insanlık değerinin ve vatan sevgisinin en yüksek örnekleri olacaksınız. Ey yükselen yeni nesil Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve yaşatacak olan sizlersiniz" demiştir. Atatürk'ün Cumhuriyetimizi emanet ettiği gençlerimizin durumunu değerlendirecek olursak tablo hiçte iç açıcı değil. Bugün ülkemizdeki gençlerde işsizlik oranı % 36. Geleceği umutla bakamıyorlar. Bu nedenle eğitimli gençlerimiz yurt dışına gitmekte. Biz buna beyin göçü diyoruz. Üniversite sınavlarına giren ve başarı gösteren gençlerimizin büyük bir bölümü yurt dışını tercih ediyor" dedi.