Derinkuyu Belediyesi tarafından düzenlenen "Yaz Şenlikleri ve Fasulye Festivali'nin gündüz bölümü açılış proğramı düzenlenen kortej yürüyüşü ile başladı.

Düzenlenen yürüyüşe Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider, AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz, Yücel Menekşe, Nevşehir Belediye Başkanı Mehmet Savran, Derinkuyu Kaymakamı Esra Demirtaş, AK Parti İl Başkanı Ali Kemikkıran, Merkez İlçe Başkanı Ferit Yiğitarslan, Gençlik Kolları Başkanı Haluk Köybaşı, Nevşehir Birlik Başkanı Mehmet Pınarbaşı, STK Başkanları, Muhtarlar, Belediye Başkanları, İlçe Protokolü ve vatandaşlar katıldı.

Hakkı Atamulu parkında gerçekleşen festivalin gündüz bölümünde Derinkuyu'nun coğrafi işaretle tescillenen meşhur kuru fasulyesi davetlilere ikram edildi.

Yapılan konuşmaların ardından Tarım ve Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider vatandaşlarla hasbihal edip sorunlarını dinledi. 

Daha sonra park içerinde kurulan tarım fuarı alanı ziyaret edildi.

AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz; "Derinkuyu Belediyemiz tarafından düzenlenen “Yaz Şenlikleri ve Fasulye Festivali”ndeyiz…Marka ilçelerimizden Derinkuyu gönlümüzde, Coğrafi işaretli ürünümüz kuru fasülye sofralarımızdadır…Belediye Başkanımız Bülent Aksoy’a, emeği geçenlere ve değerli konuklarımıza teşekkürler." dedi.

AK Parti Nevşehir Milletvekili Yücel Menekşe'de; "Derinkuyu Belediye Başkanımız Bülent AKSOY’un ev sahipliğinde organize edilen ‘1. Yaz Şenlikleri Fasülye Festivali’ etkinliğinin ilk gününü Tarim Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider, Belediye Başkanlarımız ve hazirun ile birlikte başlatmış olduk. Festivalimizin gerçekleşmesinde emekleri olan Belediye Başkanımız Bülent AKSOY ve arkadaşlarımıza teşekkür ediyor, hemşehrilerimize aynı zamanda İlimizde ve İlçemizde bulunan misafirlerimize eğlenceli bir hafta sonu geçirmelerini diliyorum." dedi.

Derinkuyu'da Bu Akşam Uğur Işılak, İkilem ve Işın Karaca Sahne Alacak

Derinkuyu Belediyesi tarafından düzenlenen "Yaz Şenlikleri ve Fasulye Festivali'nde ünlü sanatçılar Uğur Işılak, İkilem ve Işın Karaca sahne alacak.

Derinkuyu Belediye Başkanı Bülent Aksoy, Yaz Şenlikleri ve Fasulye Festivali ile amacımız, Coğrafi işaretiyle tescillediğimiz ilçemizin meşhur Kuru fasulyesi ile birlikte Tarihsel ve kültürel zenginlikleriyle göz kamaştırıcı bir güzelliğe sahip olan ilçemizin tanıtılması ve hemşeriler arasındaki birlik ve beraberliği sağlamak olduğunu hatırlattı. 

 "Derinkuyu ilçemiz Her şeyin en güzeline layık"

Başkan Aksoy; "Her şeyin en güzeline layık olan güzel ilçemizin hem ekonomik, hem sosyal, hem kültürel, hem de çevresel olarak sağlıklı ve yaşanabilir bir ilçe olması için büyük gayret ediyoruz. Bir taraftan temel Belediyecilik hizmetlerimizi aksatmadan sürdürürken, bir taraftan da sportif faaliyetler için spor tesisleri, kütüphaneler, gibi eğitime tam destekle sürdürdüğümüz hizmetlerimiz ve kültürel etkinliklerle birlikte yaygın bir şekilde Derinkuyu’nun geleceğine yatırım yapıyoruz. İlçemizin cazibe merkezi olması ve Sosyal belediyecilik adına sürdüğümüz kültürel çalışmalarımız kapsamında 20 Ağustos 2022 Cumartesi günü İlçemizde düzenleyeceğimiz "1. Yaz Şenlikleri ve Fasulye Festivali’ne bütün halkımız davetlidir." dedi.

1. Yaz Şenlikleri ve Fasulye Festivali

Tarih: 20 Ağustos 2022 Cumartesi

Yer: Hakkı Atamulu Kültür Parkı.

 

Festivalde sahne alacak sanatçılar:

  • UĞUR IŞILAK

  • İKİLEM

  • IŞIN KARACA