Türkiye'nin önemli turzim merkezlerinden Kapadokya'da, Derinkuyu Yeraltı Şehrini 2013 yılının ilk 6 ayında 167 bin 333 turist ziyaret etti. Bu ay içinde ise 30 bin civarında yerli ve yabancı turisti ağırladı.
  Derinkuyu Belediye Başkanı Ahmet Balcı, Derinkuyu Yeraltı Şehrinin 1965 yılında turizme açıldığını ifade ederek, yıllar geçtikçe turist sayısında artış yaşandığını ve şu anda yılda 300 binin üzerinde turistin ziyaret ettiğini söyledi.Avrupa'dan Belçikalılar, Uzak Doğu ülkelerinden ise Güney Koreliler yeraltı şehrini en çok gezen turistler olduğunu belirten Balcı, 2013'ün ilk 6 ayında yeraltı şehrini 167 bin 333 yerli ve yabancı tursitin ziyaret ettiğini kaydetti.
Derinkuyu Yeraltı Şehrine Ramazan Bayramının ardından daha fazla turistin geleceğini tahmin ettiklerini dile getiren Balcı, "Yeraltı şehrimiz dünyanın en güzel ve en büyük 85 metre derinliği olan tarihi ve turistik mekanlarından biridir. Yerli turistler bu tarihi mekanının giriş ücretinin 15 lira olmasını pahalı buluyorlar. Kendi halkımız dahi yeraltı şehrini gezemiyor. Kültür Bakanlığımızdan giriş ücretinin düşürülmesini talep ediyoruz" dedi. -