NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir’de sportif ve sosyal etkinliklerin öncelikli mekanı olan Damat İbrahimpaşa Spor salonu yıllardır karşı karşıya kaldığı yoğunluktan büyük bir ölçüde kurtulacak.

Nevşehir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü binasının hemen yanında inşa edilen Gençlik Merkezi binasının tamamlanmasıyla birlikte yeni Spor salonuna kavuşacak olan kompleks büyük ölçüde Damat İbrahimpaşa Spor salonunun yükünü de hafifletecek.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Ünlüer’in de sık sık gündeme getirdiği üzere il merkezindeki bazı okulların Spor salonlarının da ilimizdeki spor faaliyetlerine açılması talebi şu ana kadar hayata geçirilebilmiş değil. Söz konusu okulların bu salonları düğün salonu olarak kullanmaya devam etmesinin ardından yaşanan gelişmeler ışığında Yeni gençlik merkezi içerisinde yer alacak olan Spor salonu Damat İbrahimpaşa Spor salonunun yükünün hafifletilmesi anlamında olumlu bir çalışma olacak.

Yeni spor salonunun bazı spor dallarında antrenman salonu olarak kullanılabileceği ve Damat İbrahimpaşa Spor salonunun ise müsabaka salonu olarak kullanılabileceği öngörülüyor.