Nevşehir Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından düzenlenen satranç turnuvası hız kesmeden devam ediyor. Özel Kardelen Koleji’nin minik Kasparov' ları; 1. kısımda 19, 2. kısımda ise 53 sporcuyla katılarak, turnuvaya yoğun ilgi gösterdi.
07.12.2014 tarihinde başlayan ve Nevşehir Damat İbrahim Paşa Spor Kompleksi’ nin ev sahipliği yaptığı satranç turnuvasında sona yaklaşılıyor. Sporcuların madalya heyecanı ise maçlar ilerledikçe artıyor.

Turnuvanın katılımcı okullarından Özel Kardelen Koleji İlköğretim Müdür Yardımcısı Ahmet Menevşe konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları belirtti: "Satranç  insanları düşünmeye ve doğru karar vermeye yönlendiren bir spor. Böyle bir sporu öğrencilerimize benimsetmek ve yaşam felsefeleri haline getirmek Özel Kardelen Koleji olarak bizim görevimiz. Biz; öğrencilerin düşünme becerilerini zeka oyunları ile geliştirmek, onları hayatın beklenmedik hamlelerine hazırlamak istiyoruz."dedi.

Nevşehir Genlik ve Spor il Müdürlüğü’ nün düzenlemiş olduğu satranç turnuvası Salı günü son bulacak. Maçların ardından dereceye giren sporculara madalyaları takdim edilecek.