Göreme de Hayat Durdu…

Her yıl binlerce tatilci ve turistin ziyaret ettiği Göreme Beldesi'nde Yılbaşını geçirmek için gelen yerli yabancı turistler ve turizmciler hafta sonunu sabahtan akşam 17:00 ye kadar yaşanılan elektirik kesintileri nedeniyle büyük sıkıntı yaşadılar.

Turizmciler neden daha önce haber verilmeden kesinti yapılıyor,Yılbaşı arefesinde bu yapılacak bir iş mi diyerek MEDAŞ ı topa tutarlarken,MEDAŞ ı aradıklarında ise MEDAŞ’ın topu Enerji Bakanlığına attığını söyleyerek böyle şey yok trilyonlar harcanıp Kapadokya ve ükemizi tanıtıyoruz sonrada bu tür uygulamalarla yaptığımız onca tanıtım olumsuzluk olarak dönüyor.Yazıktır günahtır MEDAŞ ı kınıyoruz dediler.

 Göremeli turizmci Atilla Cingitaş ise, MEDAŞ'ın elektrik kesintileri nedeniyle gaz lambasına dönüşlerin başlayacağını düşünmeye başladıklarını belirterek, "Turistlere rezil oluyoruz" dedi. Elektrik kesintileri nedeniyle Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Enerji Piyasası Denetleme Kurumu ve MEDAŞ'ı aradık aradıklar halde kimsenin sorunlarıyla ilgilenmediğini öne süren Cingitaş, şöyle dedi:

"'Göreme'de Restaurant, otel, Cafe, Postane ve bankalar işlem yapamaz hale geliyor. Elektrik kesintileri ile ilgili olarak yetkililerden açıklama bekliyoruz. Türkiye'nin güzide merkezlerinden Göreme'de böyle sık elektrik kesintileri bizleri turistlere karşı mahcup bırakıyor. Yetkililer, birkaç gün vatandaş elektrik bedelini ödemediğinde elektriklerini kesmesini biliyorlar ama gün boyu 9 saat elektrik kesintisi olduğunda kimse ağzını açıp açıklama yapmıyor. "

Tatilini Göreme'de geçiren Güney Koreli öğrenci Sanpdong Kim'de elektrik kesintisi nedeniyle banyo bile yapamadığını, bu duruma anlam veremediğini söyledi.

Elektirk olmaması nedeniyle Göreme de dün gün boyu jenaratörleri olan çözüm olarak jenaratör kullandılar bu nedenle kasabada Yılbaşı için kasabaya gelen turistler jenaratör sesleriyle uyuyamadılar.Açıkcası Göreme de ilkel bir günden izler yaşandı dün.Ve bunun tek sorumlusu olarak gösterilen  MEDAŞ ise açıkcası bu tepkilere rağmen bir açıklama yapma gereği bile duymuyor.

Yetkilileri bu konuda çözüm için uyarıyoruz.

Aynı şekilde dün Nevşehir merkezdede yaşanılan Elektirk kesintileri artık vatandaşın canına tak dedirtti.MEDAŞ a öfke Nevşehir ve Kapadokya da hızla büyüyor.