Nevşehir'in Hacıbektaş ilçesinde 15-18 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek 50. Ulusal 24. Uluslararası Hacıbektaş Veli Anma Kültür ve Sanat etkinliklerinin programı belli oldu. Etkinlikler, 15 Mayıs Perşembe günü saat 11.00'de Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk anıtına çelenklerin konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın söylenmesi ile başlayacak. Alevi Bektaşi dernek, vakıf ve liderleri, etkinliklerin öğleden sonraki bölümünde yıllık gelişmeleri değerlendirecek. Hacıbektaş Veli Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek değerlendirme toplantısına Kartal Cemevi Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Saçlı başkanlık edecek. Toplantıya ayrıca Münih Üniversitesi öğretim görevlisi Dr. Özgür Savaşçı, Avusturya Alevi İnanç Kurumu Başkanı Kazım Gülfırat ve Viyana Alevi Kültür Birliği'nden araştırmacı yazar Kazım Balaban'ın katılacak. Toplantıda 'Yurt dışından Alevi-Bektaşiliğe Bakış' 'Dedeler örgütlenmeli mi?', 'Ortak payda ne olmalı?' başlıklı sunumlar yapılacak.
50. Ulusal 24. Uluslararası Hacıbektaş Veli Anma Kültür ve Sanat etkinliklerinin resmi açılış töreni ise 16 Ağustos 2013 Cuma günü saat 10.00'de Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilecek. Kültür ve Turizm Bakanlığı Hacıbektaş Semah ekibinin gösterisinin ardından konuşmalar yapılacak. Hacıbektaş Belediyesi tarafından düzenlenen öykü ve şiir yarışmasında dereceye girenlere ödüllerinin verileceği açılışta, Uluslararası Hacıbektaş Veli Dostluk ve Barış ödülü de sahibini bulacak.

Etkinliklere CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun katılması bekleniyor. Davetiyesi gönderilen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın törenlere katılıp katılmayacağı ise netlik kazanmadı.

18 Ağustos'da sona erecek etkinliklerde çeşitli panel ve söyleşilerin yanı sıra resim sergileri açılacak, tiyatro gösterileri sunulacak. Sadık Gül, Kazım Kalaycı, Zeynep Karababa, Ali Eren Çınar, Edip Akbayram, Oğuz Aksaç, Sabahat Akkiraz, Ali Mahzuni, Hasan Yükselir, Berrin Suları, Mustafa Özarslan, 3 gün boyunca çeşitli eserler seslendirecek, yurdun değişik yörelerinden gelen semah ekipleri gösteri sunacak.