NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir’in Gülşehir ilçesine bağlı Yakatarla köyü başta olmak üzere ilçeye bağlı birkaç köyde yaşanan hayvan ölümleri esrarengizliğini koruyor. Köy halkına göre, hayvanlara yapılan aşının deri altından değil hayvanların ciğerinden yapılması üzerine ölümler meydana gelmiş durumda.

Şu ana kadar 30 kadar küçük baş hayvanının kaybeden Yakatarla köyünde hayvancılık ve çiftçilik yaparak geçimini kazanan Tahsin Yıldız, hayvanların hastalanması üzerine başvurdukları Gülşehir İlçe tarım müdürlüğüne bağlı Veterinerin hayvanların Zatüre olduğu teşhisinde bulunduğunu ve hayvanlara aşı enjekte ettiğini söyledi.

Söz konusu aşının deri altından vurulması gerekirken söz konusu Veterinerin hayvanların ciğerinden aşıyı enjekte ettiğini iddia eden Tahsin Yıldız, aşının vurulmasının ardından ise hayvan ölümlerinin başladığını savunuyor.

Hayvanlarının ölmeye başlamasının ardından yeniden Gülşehir ilçe tarım müdürlüğüne başvurduklarını anlatan Tahsin Yıldız, tekrar köye gelen ekiplerin otopsi yaptıklarını ve hayvanların enfeksiyon kapması nedeniyle öldüklerinin kendilerine iletildiğini ifade ederken, “Gülşehir ilçe tarım müdürlüğüne başvurduk. Hayvanlarımızın hastalandığını belirtmiştik ve oradan gelen veteriner hayvanlarımıza aşı yapmıştı. Bu aşının ardından hayvanlarımız ölmeye başladı. Hayvan ölümlerinin başlamasıyla birlikte tekrar kendilerine başvurup hayvanlarımızın ölmeye başladığını belirttik. Ve tekrar gelip otopsi yaptılar. Bizi oyaladılar. Hayvanlarımızda hastalık yoktu yapılan iğneden sonra oldu. İğneyi Gülşehir ilçe tarım müdürlüğünden gelen veteriner bir elinde sigara, diğer elinde iğne o şekilde yaptı. İğneyi hayvanların ciğerlerine kahtı gitti. Biz yıllardır bu işin içerisindeyiz. Bildiğimiz kadarıyla bu iğne deri altı yapılması gerekiyor. Bu konuda kendisini de uyardım. Otopsiden sonra bize hayvanlarımızın zatüre olduklarını söylediler. Ankara’ya gönderilen numunelerde ise hayvanların ciğerlerinin enfeksiyon kaptığı belirtildi. Bu durum sadece bizim hayvanlarımızda değil Bölükören ve Oğulkaya köyünden de ölümler var. Halen hayvanlarımız ölmeye devam ediyor” dedi.

Olayın ardından Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunan Tahsin Yıldız’ın talebi üzerine savcılık tarafından bilirkişi sevk edildi. Hayvan ölümleri adli mercilere taşınmış durumda.