Hollanda‘da Türkler ve Göçmenler tarafından kurulan Denk Partisi, 20 Mart 2019’daki Eyalet seçimlerinde Noord-Holland Bölgesi için Nevşehirli gurbetçi Hemşehrimiz Süleyman Koyuncu’yu 2. Sıradan aday gösterdi.

Nevşehirli gurbetçimiz Süleyman Koyuncu FİB Haber merkezimize yaptığı açıklamada ”Saygıdeğer Nevşehirli hemşerilerim, kıymetli arkadaşlar, Noord-Holland bölgesinde ki takipçilerim; Büyük bir gururla, tatlı bir heyecanla ve sevinçle sizinle bu güzel haberi www.fibhaber.com'da paylaşmanın mutluluğunu yaşıyorum.

Ben Süleyman Koyuncu. Nevşehirliyim, Babam Gülşehir’in Karacaşar köyünden Annem ise Basansarnıç köyünden. 3 yaşından beri Hollanda Amsterdam’da yaşıyorum. Kapadokya aşığıyım ve memleketimi hakkıyla temsil etmek için elimden geleni yapıyorum.

31 yaşındayım , evliyim ve 6 yaşında bir oğlum var. Eğitim hayatımı finans üzerine tamamladım. Mesleğimin çok yönlü olması sebebiyle gerek devlette gerekse özel sektörde birçok alanda tecrübe edindim. 2013 yılından bu yana sürücü kursu ve yaş pasta sektöründe iki firma işletiyorum.

Hollanda’da iki Türk milletvekili tarafından kurulan DENK partisi üyesiyim ve kuruluşundan bu yana birçok görev üstlendim. 15 mart 2017 de gerçekleşen ve vatandaşlarımızın desteği ile 3 milletvekili çıkartarak Hollanda’da tarih yazdığımız parlamento seçimlerinde Amsterdam bölgesinde kampanya sorumlusu olarak görev yaptım. Daha sonra DENK partisi Amsterdam teşkilatını arkadaşlarımla kurup ilk teşkilat sorumlusu oldum. Başarılı bir seçim sürecinden sonra Amsterdam belediyesinde özellikle trafik, çevre düzenlemesi ve finans alanlarında görev yapmak üzere belediye meclisi komisyon üyeliğine başladım ve bu görevimi halen devam ettirmekteyim.

20 Mart’ta yapılacak eyalet meclisi seçimlerinde Noord-Holland bölgesinde ikinci sıradan adayım. Hollanda’daki sisteme göre eyalet meclisi üyeleri senatoyu seçiyor. Tüm yasaların senatodan onay alması gerektiği için orada yer almamız şart. Bu sayede hükümetle helal et kesiminin yasaklanmaması ve anadilde eğitimin sağlanması için pazarlık imkânımız olacak.

Hollanda’da artan Islam ve Turkdüşmanlığına en iyi cevabi siyasetin her alanında aktif olarak ve toplumumuzun sesini her mecrada duyurarak vermek istiyoruz.

20 Mart’ta yapılacak ve ismi ProvincialeStatenverkiezingenolan eyalet seçimlerinde tüm hemşerilerimin desteğini bekliyorum.