Hollanda'da yaşayan Nevşehirli gazeteci hemşehrimiz Sedat Tapan, Nevşehir'in en çok takip edilen internet gazetesi FİB Haber.Com'u ziyaret etti. 

FİB Haber.Com İnternet Gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Fikret Çapacı tarafından ağırlanan gurbetçi hemşehrimiz Sedat Tapan, İlimiz ve Bölgemizde  yaşanan tüm gelişmeleri www.fibhaber.com dan sürekli olarak takip ettiklerini ifade etti. Tam bir Nevşehir sevdalısı olan Gazeteci Sedat Tapan, FİB Haber.Com Genel Yayın Yönetmeni Çapacı ile memleket üzerine koyu bir sohbet yaptılar. 

Karşılıklı fikir alışverişi ve sohbet ortamında gerçekleşen ziyarette konuşan Tapan; "Yılda bir ay memleketimize izin yapmak için geliyoruz. Her geldiğimizde ülkemizde gözle görünür değişiklikler olduğuna şahit oluyoruz. Memleketimiz için çalışan herkese gurbetçilerimiz adına yürekten teşekkür ediyorum. Sizin aracılığınız ile sürekli Nevşehir'imizdeki çalışmaları takip ediyoruz. Şunu tüm samimiyetimle ifade etmeliyimki Dünya'nın hiçbir yerinde Türkiye gibi bir cennet ülke, Nevşehir gibi güzel bir şehir yok. Kıymetini iyi bilmek gerekiyor. Bende gurbette yaşayan bir gazeteci olarak gerek ülkemiz gerek Nevşehir'imiz gerekse Kapadokya bölgemizin tanıtımı için elimizden gelen herşeyi yapıyorum" dedi.

Peki, Avrupa'daki ekonomik şartlar ile Türkiye'dekini kıyaslarmısınız?

"- Hayat pahalılığı orada da var buradan göründüğü gibi değil."

Nevşehirli Gazeteci Sedat Tapan, Yaşam şartları tüm dünyada olduğu gibi Avrupa'yıda vurdu. Yoksulluk oranı üst seviyelere ulaştı. Almanya'sından Belçikasına, Fransasından Hollandasına yaşam iyice zorlaştı. Biz şimdi geliyoruz orada bambaşka bir hayat varmış gibi anlatılıyor öyle değil aynı sıkıntılar orada da var.

Tapan açıklamasının devamında şunları anlattı; "Avrupa eski avrupa değil. Yoksulluk oranı üst seviyelere ulaştı, hayat pahalılığını Türkiye ile kıyasladığımızda çok da iç açıcı değil. Özellikle pandemi dönemi, Rusya-Ukrayna savaşı ile küresel ekonomik kriz, enerji krizi Avrupanın tüm ülkelerini çok olumsuz etkiledi. Gıda fiyatları, Benzin, Elektirk, Doğal gaz, kiralar aşırı arttı, 700-1000 Euro'ya bulduğumuz daireyi 1500-2000 Euro'dan aşağı bulma şansımız yok. Bu yüzden ülke genelinde kısıtlamalara gidiliyor. Bugün Nevşehir'de bir AVM'ye gittim annem için alışveriş yapmaya maşallah tüm raflar yüzlerce çeşit ürünlerle dolu.

Mutlaka Avrupada yaşayan bir eş dost akrabanız sizinde vardır. Bir sorun bin ah işitirsiniz. Eskiden biz Avrupadan gelirken millet elimize bakardı. Mutlaka memleketimizdeki yakınlarımız ve sevdiklerimiz için birşeyler getirirdik yanımızda. Şimdi artık burdan alacağımızı alıp oraya götürüyoruz. Allah'tan vatanımız var gelip gidiyoruz. Avrupada yaşayan vatandaşların böyle bir şansıda yok. Yanlış anlaşılmasın ama şükretmek gerekiyor. Özellikle bu kış çok daha çetin geçecek... Bizler artık biran önce emekli olup yurudumuza gelebilmenin hayalini kuruyoruz." dedi.

Nevşehirlilerin sesi, gözü ve kulağı olarak FİB Haber.Com ekibine de teşekkürlerini ileten Sedat Tapan," Biz Avrupa'da yaşayan gurbetçiler olarak Nevşehir ve bölgemiz hakkında tüm gelişmeleri www.fibhaber.com dan öğreniyoruz. Bu manada çok kutsal bir görev ifa ediyorsunuz. Sizleri ve ekibinizi tebrik ediyor çalışmalarınızda kolaylıklar diliyorum" dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren www.fibhaber.com gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Fikret Çapacı'da; "Bizde Hollanda'da yayın yapan İnterajans muhabirliğide yapan, Nevşehirli değerli gazeteci büyüğümüz Sedat Tapan'a ziyaretleri için teşekkür ediyor, tüm gurbetçilerimize güzel bir tatil geçirmelerini diliyoruz. "

Kısa Cevapla Kapadokya’ya Gitmek için İşte size 10 Neden...

1. UNESCO Miras listesinde olan Göreme Açık hava müzesi 2. Paşabağ, Rahipler Vadisi ve eşsiz kaya oteller 3. Nazlı nazlı akan Kızılırmak ve güzel Avanos  4. Zamana tanıklık eden Uchisar kalesi ve yer altı şehirleri 5. Çanak çömlekleriyle yeraltı müzesiyle asma köprüsüyle Avanos ve Özkonak, 6. İnsan azmini ispatlayan Derinkuyu yer altı şehri 7. Güneş batarken Kızıl Vadi manzarası ve seyir terasları 8. Adına Türkü yakılan Ürgüp şehri ve renkli folklor 9. Üzüm bağlarıyla meşhur Güvercinlik vadisi ve ATV turları 10. Dünyada benzeri olmayan muhteşem balon turu, at safari