ANAP’ta aktif siyaset yapmış önemli isimler, Bahçelievler’deki Yaren Kafe’de düzenlenen kahvaltılı toplantıda bir araya geldi. ANAP’ın Güngören İlçe Başkanlığını yapan İdris Akyüz ve Bahçelievler Belediye Meclis üyeliği yapan Hasan Gözderesi ile Sebahattin Yılmaz’ın organize ettiği programda eski dostlar, eski günleri yâd etti.

Yüz kişiyi aşkın kişinin katıldığı programa, Anavatan Partisi’nden Devlet Bakanlığı ve Bakırköy Belediye Başkanlığı yapmış Ali Talip Özdemir, Bahçelievler Belediyesi Eski Başkanı Saffet Bulut, Anavatan Bahçelievler İlçe Başkanlarından Ahmet Özdemir, Şahin Torun, M. Nedim Kolan, Esenler İlçe Başkanı Ömer Kazancı, Bağcılar İlçe Başkanı Hayrettin Bıyık, Bakırköy İlçe Başkanı Erdoğan Soydan, İstanbul İl Başkan Yardımcısı Ayhan Bacınoğlu, Bakırköy Kartaltepe Mahalle Muhtarı Yılmaz Ufuk, Osmaniye Mahalle Muhtarı Serdar Uzunoğlu ve çok sayıda partili katıldı.

 

HALKA HİZMETİ, HAKKA HİZMET OLARAK GÖRDÜK

Toplantıya katılanların duygu ve düşüncülerini dile getirdiği toplantıda konuşan Ali Talip Özdemir, “Unutmayınız ki, biz en zor zamanda Allah rızası için, göstermelik değil, şimdi söylenen gibi değil, rahmetli Özal ile beraber halka hizmeti hakka hizmet olarak görerek hareket ettik. Başkaları gibi sadece cebimizi doldurup, zengin olmadık. Bize güvenen partililerimizin başını aşağı eğecek yanlış davranışlar içersinde olmadık. Eğer bizim partimiz uzun süre iktidarda kalsaydı, özellikle de tek başına iktidar olsaydı, emini ki Türkiye bugün çok farklı yerlerde olacaktı. Sayın Başbakan da sürekli Özal’ın önemini dile getiriyor” dedi.

 

“Biz, bir felsefeyle yola çıktık ve bunun sayesinde başarılı olduk” diyen Özdemir, “ Yaptığımız çalışmalarla ekonominin lokomotifi olan katma değerler oluşturarak, önemli atılımlar gerçekleştirdik.  ANAP zamanından sonra bir km otoyol bile yapılmadı. Biz bu ülke için çok önemli başarılara imza attık. Görevimizi kutsal askerlik vazifesi bilinciyle yaptık. Belediyecilikte bir vizyon ortaya koyduk. Bu yüzden sizlerin, bu önemli başarıların sahiplerinin daima başının dik ve gurulu, yaptıklarının farkında olmalarını istiyoruz. Çünkü biz, büyük işlere imza attık” şeklinde konuştu.

 

BUGÜN BAŞIMIZ DİK, ALNIMIZ AK

Sıcak ve samimi bir ortamda geçen programda arkadaşlarına olan vefa borcunu hatırlatan Saffet Bulut ise, “Ben, o gülerdeki arkadaşlarımın hakkını asla ödeyemeyeceğimi düşünüyorum. Benim belediye başkanı olmamda, Bahçelievler ilçesi ve yönetiminin büyük katkısı olmuştur. Bu anlamda katkıları olan ve daima dik duran başarılı arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

 Bahçelievler’de 2 dönem belediye başkanlığı görevi yürüttüğünü belirten ve ANAP olarak geçmişte önemli işler yaptıklarını kaydeden Bulut, “ Bahçelievler’e bugün bakıyorum da, halen bizim yaptığımız parke taşların, yolların tamiri bile daha yeni yeni yapılıyor. Bunlar belki ufak örnekler, ama bir işe önce inanmak gerekiyor. Severek yaparsanız bu işi, o zaman başarılı olursunuz. Şunu belirtmek istiyorum ki, sizlerle beraber geçmişte çok başarılı işlere imza attık, işimizi askerlik vazifesi bilinciyle yaptık. Bugün de başımız dik, alnımız ak. Bu yüzden de rahatlıkla vatandaşımızla, esnafımızla konuşabiliyor, kucaklaşabiliyoruz.” diye konuştu.

 

Kaynak:Hasan Gözderesi