Nevşehir protokolü, 8 Mayıs Pazar Günü kutlanacak Anneler Günü münasebeti ile yayımladıkları mesajlarıyla tüm Annelerin gününü kutladı.

Vali Becel'in Anneler Günü Mesajı

Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel mesajında; Toplumumuzun temelini oluşturan aile, ailenin temel yapı taşı ise annedir. Annelik aynı zamanda insanlık değerlerinin zirve noktalarını temsil etmektedir.

​Sevgi, şefkat, sabır ve fedakârlıkla sağlıklı nesillerin yetiştirilmesinde önemli bir sorumluluk üstlenen annelerimiz, şefkat dolu yürekleri ile bizleri adeta ilmik ilmik işleyerek hayatımıza yön vermiş ve bizlere her zaman yol gösterici olmuşlardır. Bizlere karşılıksız sevginin en güzelini vermişlerdir.

​Annelik yeri doldurulamayan, değeri hiçbir şeyle ölçülmeyen, tarifi imkânsız dünyadaki en yüce duygulardan birisidir. Yani anne demek dünyada ki tüm güzellik ve değerlerin temerküz ederek tek kelimeyle ifade edilmesidir.

​     Nitekim yüce dinimizde “Cennet annelerin ayakları altındadır.” demek suretiyle analık makamının ne denli yüce bir makam olduğunu vurgulamak istemiştir.

​Feragat ve fedakârlığın timsali olan annelerimiz hayatımız boyunca rehberimiz, eğitimcimiz ve zorlu hayat yolculuğumuzda kutup yıldızımızdır. Onlara layık birer evlat olmak, onları mutlu etmek ve onlara hak ettikleri değeri vermek biz evlatlar olarak en büyük vazifemizdir.

​     Bu duygu ve düşüncelerle, yüreğinde taşıdığı sınırsız sevgi ve sabırla eli öpülesi başta şehit ve gazi anneleri olmak üzere tüm annelerimizin Anneler Günü’nü kutluyor, hepsine ayrı ayrı sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

Açıkgöz: “Gücün ve Fedakârlığın Sembolü Annelerimizin Günü Kutlu Olsun”

AK PARTİ Nevşehir Milletvekili ve  TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Ecz. Mustafa Açıkgöz  Anneler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Milletekili Açıkgöz mesajında;

"Saygıyı, sevgiyi, şefkati, merhameti yaşayarak ve yaşatarak öğreten, toplumsal düzenin örnek abidesi hakları ödenmez, kutsal bir emanetçi olan annelerimiz için Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (sav)’in “Cennet, anaların ayakları altındadır.” hadis müjdesi; annelerimizin bizler üzerinde ne kadar ödenemez hakları olduğunun en güzel göstergesidir.   Gücün ve fedakârlığın sembolü annelerimiz; varlıkları ve hayır dualarıyla hayattaki en büyük sığınağımızdır. 
        Sağlık tedbirlerimiz kapsamında bu yıl da annelerimizin yanına gidip ziyaret edemesek de hayır dualarını ve sevgilerini her daim yüreğimizde hissettiğimiz annelerimizin ellerinden öpüyorum. Başta şehitlerimizin emaneti, başımızın tacı annelerimizin ve gazilerimizin annelerinin ellerinden öpüyor, küresel salgınla mücadelemizde sağlık ordumuzun önemli neferleri annelerimize şükranlarımı sunuyor; evlat nöbetine devam eden annelere de haklı mücadelelerinde yalnız olmadıklarını ifade etmek istiyorum. Ahirete intikal etmiş tüm anneleri de rahmetle ve minnetle yâd ediyorum.
Ramazan-ı Şerif’imizin bereketini yaşadığımız, bayram sevincimize yaklaştığımız mübarek günlerde yüreği sevgi ve merhamet dolu, Anadolu’muzun fedakâr annelerinin;  beni yetiştiren, bugünlere gelmem için emek veren, merhum babamın yadigârı annemin; çocuklarımın annesi kıymetli ve fedakâr eşimin ve tüm annelerimizin  “Anneler Günü”nü en içten dileklerimle kutluyorum."

Başkan Savran Anneler Gününü kutladı

Nevşehir Belediye Başkanı Mehmet Savran, 8 Mayıs Pazar Günü kutlanacak Anneler Günü'yle ilgili bir mesaj yayınladı.

Annelerin sahip olunan en değerli hazineler olduğuna vurgu yapan Başkan Savran, "Yaşadığımız her dakikanın en yüce anlamı annelerimiz, bizler için tek bir günde anlam bulmaz. Onların varlıkları hayatımızın her gününün en büyük manasıdır. Anne sevgisi, sevgilerin en büyüğü, en kıymetlisidir. Hayatımızın her anında yanı başımızda olan, varlıklarıyla hayatımıza anlam katan, dünyamızı zenginleştiren annelerimiz; ilk öğretmenimiz, hayat boyu yaşamımızdaki en büyük hazinemizdir. En mutlu anlarımızda olduğu gibi, başa çıkamadığımız tüm güçlüklerde sığındığımız, yanımızda bulacağımızdan emin olduğumuz annelerimizin gülen yüzleri de bizim için çok değerlidir. Sadece anne olan değil, yüreği annelik hisleriyle dolu olan tüm kadınlarımızın Anneler Gününü kutluyorum" diye konuştu.

CHP Milletvekili Sarıaslan'dan Anneler Günü Mesajı

CHP Nevşehir Milletvekili Faruk Sarıslan mesajında; Her çocuğun ilk rehberi, ilk öğretmeni, ilk dayanağı annelerin en kıymetli varlıklar olduğunu ifade ederek anneliğin dünyadaki en yüce duygu olduğunu söyledi. Kaya, “Kaç yaşında olursak olalım, annelerimizin yanında hepimiz çocuk gibiyiz. Anne öğretmendir, anne yardır, Annelerin yüzünün güldüğü yerde huzur vardır, mutluluk vardır, refah vardır, hayat vardır. Tüm fedakâr annelerimizin ellerinden öpüyor, bütün annelerimizin anneler gününü kutluyorum” dedi.

NTSO Başkanı Parmaksız'dan Anneler Günü Mesajı

Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı M. Arif Parmaksız anneler günü mesajında; Türkiye’nin geleceğinin şekillenmesinde annelerin aile içinde ana rol oynadığını ifade etti. Mesajında, anne sevgisinin başka hiçbir şeyle mukayese edilemeyeceğini vurgulayan Başkan Parmaksız , "Dünyayı sevgi ve güzellik kurtaracaksa, bunun kaynağı şüphesiz annelerimizdir. Aile yapısının korunması için hiçbir özveriden kaçınmayan annelerimiz, aynı zamanda yüklendikleri manevi sorumluluklarla, aile içerisinde sevgi, saygı ve hoşgörü bağlarının kurulmasını sağlamaktadır. Hayatı anlamak, öğrenmek ve insan onuruna yakışan bir hayat sürdürebilmek için en temel ve en sağlam bilgileri öncelikle annelerimizden alırız. Anne kalbi çocuğun okuludur. Annelerimiz bütün sevgilerin kaynağıdır. Bu duygu ve düşüncelerle; başta, vatanı için canını feda eden kahraman evlatlarımızın bizlere birer emaneti olan şehit anneleri olmak üzere, gazi anneleri ve tüm annelerin gününü kutlar, hayatın tüm güzelliklerine layık olan annelerimize sağlık ve mutluluklar dilerim” dedi.

Borsa Başkanı Salaş'dan 'Anneler Günü' mesajı

Nevşehir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Salaş, Anneler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda yeryüzündeki en güçlü hissiyatın annenin evladına, evladın da anneye duyduğu sevgi olduğunu belirtti.​

Başkan Salaş mesajında şu görüşlere yer verdi: "Dünyanın en yüce ve kutsal sorumluluğunu; sevgi, şefkat ve merhamet duygularıyla yerine getiren annelerimiz ile ilgili dinimiz, anne ve babaya itaatin üzerinde önemle durmakla birlikte, Annelerin bu emeklerine karşılık olarak, onlara iyi davranmak ve değer vermek, hem dini, hem de insani görevimizdir. Annelerimize ne kadar hizmet etsek azdır. Annelerimize ilgimizi eksik etmeden, fazlasıyla hak ettikleri sevgi ve saygıyı her zaman göstererek, mutlu ve huzurlu yaşamalarını sağlamak, her evladın görevidir. Unutulmamalıdır ki, barış ve sevgi dolu bir dünyanın temeli, annelerin yetiştireceği bireyler sayesinde atılır.

Tüm bu duygu ve düşünceler içinde başta evlatlarımın annesi olan eşimin, tüm Nevşehirli hemşerilerimizin ve bu ülkeye canlarından çok sevdikleri göz bebekleri evlatlarını feda eden şehit ve gazilerimizin annelerinin anneler gününü kutluyor, kıymetli annem ile birlikte ahirete irtihal etmiş tüm annelerimizi rahmetle ve minnetle yad ediyorum." dedi. 

Ülkü Ocağı Başkanı Şevik’den Anneler Günü kutlaması

Nevşehir Ülkü Ocakalrı Başkanı Musa Şevik, Anneler Günü nedeniyle mesaj yayımladı. Başkan Şevik mesajında,“Cennet annelerin ayaklarının altındadır” diyerek hiçbir inanç hiçbir felsefe hiçbir din yoktur ki temeline anne sevgisi koymasın. Annelik insanın ulaşabileceği en doruk noktadır. Bu vatan için çalışan, üreten ve savaşan bütün evlatların anneleri ne yücedir.Kanlarıyla bayrakları bayrak yapan, mezar taşlarıyla bu vatana Türk mührünü vuranların anaları ne yücedir. Başta bu vatana şehit yetiştirenler olmak üzere tüm annelerin Anneler Günü kutlu olsun” ifadelerine yer verdi. 

Başkan Aksoy’dan Anneler Günü mesajı

Derinkuyu Belediye Başkanı Bülent Aksoy Anneler günü dolayısıyla yaptığı mesajında Türk milletinin en zor zamanlarında yaşanan nice kahramanlık destanlarında fedakar ve cefakar anneler ile onların yetiştirdiği kahraman evlatların izi olduğunu söyledi.

Bireylerin yetişmesinde en büyük payın annelere ait olduğuna vurgu yapan Başkan Aksoy, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Bizler 'Cennet anaların ayağı altındadır' diyen bir inancın mensuplarıyız. Şundan eminim ki; kadınlarına ve annelerine gereken değeri veren toplumlar, medeniyet yarışında elbette ki; önde olacaktır. Bu müstesna günde, yıllarca bakıp büyüttüğü, üzerine titrediği evlatlarını kutsal vatanımız için toprağa veren tüm şehit annelerinin ellerinden öpüyor, her birine minnet ve şükranlarımı sunuyorum. Onları sadece evlatlarından uzak kaldığı bu özel günde değil her gün hatırlayıp yanlarında olalım" dedi.

Başkan Aksoy, mesajını şu sözlerle tamamladı: "Ben öncelikle, üzerimde büyük emeği olan annemi ve hakkın rahmetine kavuşmuş tüm anneleri saygı ve rahmetle ile anıyor, başta şehit anneleri olmak üzere tüm annelerin Anneler Günü’nü yürekten kutluyorum.”
Başkan Aktürk'ten Anneler Günü mesajı

Ürgüp Belediye Başkanı Mehmet Aktürk, "Bugün, senenin tek bir günü değil, ömrümüzün her günü baş tacı yaptığımız annelerimizin günü. Bizleri bu dünyaya getiren, her türlü fedakarlığa, cefakarlığa katlanarak büyüten annelerimiz, hayattaki kılavuzumuz, yol göstericimizdir. Mutluluğumuzla mutlu olan, üzüntümüzle kederlenen annelerimizin yüzünü güldürmek, onların gururlanacağı birer evlat olmak boynumuzun borcudur. İyiliğin, şefkatin, fedakarlığın, merhametin ve koşulsuz sevginin kaynağı annelerimizin mübarek ellerinden öperek Anneler Günü´nü kutluyorum." dedi.

Annelerimiz baş tacımız  

Nevşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı Mehmet Pınarbaşı, Anneler günü dolayısıyla yayınladığı mesajında; "Anne sevgisi, sevgilerin en büyüğü, en kıymetlisidir. En değerli varlığımız, baş tacımız annelerimizin beklentisi ise sevgidir. Onları mutlu etmek, emeklerinin boşa gitmediğini göstermek, gurur duyacakları evlatlar olmak annelerimiz için en büyük armağandır. Annelerin istediği tek şey hatırlanmak, çocuklarını sadece ihtiyaç duyduğu zamanlarda değil, her an yanlarında görmektir. Annelerimizi mutlu etmek, annelerimizin yüreklerini sevgiyle doyurmak, nefes aldığımız her gün annelerimizin merhametine, şefkatine ve ilgisine layık olmaya çalışmak hepimizin görevi olmalıdır. Bu duygu ve düşüncelerle; başta, vatanı için canını feda eden kahraman evlatlarımızın bizlere birer emaneti olan şehit anneleri olmak üzere, gazi anneleri ve tüm annelerin gününü kutlar, hayatın tüm güzelliklerine layık olan annelerimize sağlık ve mutluluklar dilerim" dedi.  

Başkan Mustafa Ateş'in Anneler Günü Mesajı 

Ortahisar Belediye Başkanı Mustafa Ateş, anne sevgisinin sevgilerin en büyüğü ve en kıymetlisi olduğunu söyledi. Anneler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Başkan Ateş, toplumu şekillendiren en değerli varlıkların anneler olduğuna vurgu yaptı. Hadis-i Şerif’te de belirtildiği gibi cennetin ayaklarının altına serildiği nadide varlıkların anneler olduğunun altını çizen Başkan Mustafa ateş, şunları söyledi: “Varlıklarıyla hayatımıza anlam katan en değerli kıymetlerimiz olan annelerimize yılın bir günü değil, ömrümüz boyunca minnet borcumuz olduğunu asla unutmamalıyız. Karşılıksız sevgi, şefkat ve merhametle bizlerin bugünlere gelmesinde en büyük pay sahibi olan annelerimiz, en değerli varlıklarımızdır. Bu duygularla, ülkemizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğü için mücadele verirken, şehitlik mertebesine ulaşan kahramanlarımızın annelerinin ellerinden öpüyor, tüm annelerimizin ve anne adaylarının Anneler Günü’nü kutluyor, eşleri ve çocuklarıyla birlikte sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir ömür diliyorum.” 

Elleri öpülesi Annelerimizin günü kutlu olsun  

Karapınar Belediye Başkanı Yasin Güneş Anneler gününü kutladı. Başkan Güneş, "Yüce dinimizin 'Cennet anaların ayakları altındadır.' ifadeleri ile kutsallıkları belirtilen en kıymetli varlıklarımız, her zaman her şeyin en iyisine ve en güzeline layıktır. Devletimiz, toplum hayatının temel direği olan annelerimizin toplumda hak ettiği yeri alması, her alanda eşit haklara sahip olabilmesi, yaşam şartlarının iyileştirilmesi, mutlu ve huzurlu bir hayat sürmeleri içi gerekli düzenlemeleri yapmaktadır. Bizlerde sadece bu günde değil, yılın her gününde annelerimizi mutlu etmek, yüreklerini sevgiyle doyurmak, onların ilgisine layık olmak için çaba sarf etmeliyiz. Bu düşüncelerle, başta şehit ve gazi annelerimiz ile engelli çocuk büyüten fedakâr annelerimizin olmak üzere, bütün annelerimizin Anneler Günü'nü kutluyor, mutlu, sağlıklı ve huzurlu bir hayat diliyorum" diye konuştu.  

Başkan İbaş; "Annelerimizin kıymetini her gün bilelim" 

Avanos Belediye Başkanı Alper Celal İbaş, fedakarlığın, sonsuz ve karşılıksız sevginin anlamı annelerin Anneler Günü’nü kutladı.

Toplumun en küçük yapı taşı ailenin temeli ve bir arada tutanının anneler olduğunu söyleyen Avanos Belediye Başkanı Alper Celal İbaş sadece anneler gününde değil yılın her günü, her anı annelerin hatırlanması ve sevgiyle yanlarında olunması gerektiğini belirtti. 

Yılın her günü sadece hediye ile değil sevgi, saygı ve en önemlisi onların yanında olduğumuzu hissettirerek bizleri dünyaya getiren, fedakar annelerimizin yanında olmalıyız. Bizlerden sevgi dışında hiç bir şey beklemeyen, bir demet çiçeğin, nasılsın anne demenin, hatırlanmanın onları mutlu edeceğini bilerek bu özel günde tüm annelerimizin Anneler Günü’nü kutluyor, ebediyete intikal etmiş annelerimizi de saygı ve özlemle anıyorum” dedi.

AK Parti İl Başkanı Kemikkıran Anneler Gününü Kutladı
AK Parti Nevşehir İl Başkanı Ali Kemikkıran annelerimizin, yılın bir günü değil her günü baş tacı edilmeye layık olduğuna vurgu yaptı.

“Sevgi, sabır ve fedakârlıkları hiçbir maddi değerle ölçülemeyecek annelerimizin her zaman hatırlanması gerektiğini ifade eden Kemikkıran mesajında; “Bizler ‘cennet anaların ayağı altındadır' diyen bir inancın mensuplarıyız. Adalet, kardeşlik, barış, sevgi ve saygı gibi kavram ve değerlerin topluma yayılmasında en büyük öğretmen kuşkusuz annelerimizdir. Bizlerin bugünlere gelmesinde hiçbir karşılık beklemeden sevgi, şefkat ve merhametle bizi adeta kuşatan annelerimizin, hayatımızda ne denli önemli bir varlık olduğunu hepimiz çok iyi biliyoruz. Annelerimiz, bizler için dünyanın en kıymetli varlıklarıdır. Her şeyin en güzeline layık olan annelerimize vereceğimiz belki de en büyük hediye, ona sevgiyle sarılmak, onun hayır duasını ve gönlünü alarak ellerini öpmektir. Anneler günü nedeniyle tüm annelerimizin ve özellikle devletimizin bölünmez bütünlüğü için mücadele verirken, mertebelerin en yükseği olan şahadet mertebesine ulaşan kahramanlarımızın annelerinin de ellerinden saygı ve sevgi ile öpüyor, sadece anne olan değil, yüreği annelik hisleriyle dolu olan tüm kadınlarımızın “Anneler Günü“nü kutluyorum” ifadelerini kullandı.

Onlar sevgi. hoşgörü ve şefkatin timsali  

MHP Nevşehir İl Başkanı İlhan Kaya, yayınladığı mesajıyla Anneler günü kutladı.  

Kaya, "Ülkemize ve insanlığa faydalı nesiller yetiştirmek için her türlü zorluğa göğüs gererek fedakârca çalışan anneler, aile değerlerinin yaşatılması ve geleceğe taşınmasının en önemli güvencesidir. Dünyaya getirdiği evlatlarını özveriyle büyüten, iyiye, doğruya, güzele yönlendirerek hayata hazırlayan annelerimiz, hoşgörü, sevgi ve şefkatin tükenmez kaynağıdır. Yaşamımızda bizi, belki de karşılıksız seven tek insandır. Dünyanın en yüce ve kutsal sorumluluğu tabiatındaki sevgi, şefkat ve merhamet duygularıyla yerine getiren başta şehit annelerimiz olmak üzere annelerimizin 'Anneler Günü'nü kutluyor, hepsini saygı, minnet ve şükranlarımla selamlıyorum" ifadelerinde bulundu.  

Anaların hakkı ödenmez  

İlim Yayma Cemiyeti Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Özdemir, Anneler Günü nedeniyle yayınladığı kutlama mesajında; "Toplumumuzun en temel yapı taşını aileler, ailelerin temellerini de anneler oluşturmaktadır. Annelerimiz, insanın karakterini belirleyen, toplumu şekillendiren toplumun kilit taşıdır. Bizlere sevgi, saygı, hoşgörü, adalet, merhamet ve özveriyi annelerimiz aşılamaktadır. Karşılıksız emek ve şefkatin ve merhamet kaynağı olan annelerimiz, bizi millet yapan değerlerin her birimizde hayat bulmasında, yaşatılmasında en çok payı olan aile ve toplum dinamikleridir. Üzerimizdeki haklarını asla ödeyemeyeceğimiz annelerimiz için bugün; onlara vazgeçilmez varlığımız olduklarını göstermek için bir fırsat günüdür. Bu anlamlı günde, yeryüzündeki tüm bireylerin kalbi, sabrın, affediciliğin, fedakârlığın, sevgi ve saygının timsali annelerimiz için çarpacaktır. Bu önemli ve anlamlı günde, anne olma mutluluğunu ve onurunu yaşayan tüm annelerin “Anneler Günü’nü” kutluyor, milletçe sağlık, mutluluk ve huzur içinde nice anneler gününe birlik ve beraberlik içinde ulaşmamızı temenni ediyorum" ifadelerinde bulundu.  

İyi ki varsınız  

Nevşehir Muhtarlar Derneği Başkanı Hüseyin Altınışık, Anneler gününü kutladığı mesajında; "Biliyoruz ki her çocuk annesinin hayal gücü. Annelerimiz ne kadar mutlu ve huzurlu olurlarsa geleceğimiz için o denli güzel hayaller kuracaklar, o hayalleri gerçekleştirecek nesiller yetiştirecekler. Bugün yarın ve daima annelerimizin yanında olacağımızı, sevgi, şefkat, bağlılık ve merhametlerinin karşılığını ödeyemeyecek olsak da mutluluk ve huzurları için çalışmaya devam edeceğimizi bir kez daha vurgularken başta şehit ailelerimiz olmak üzere tüm annelerimizin anneler gününü bir kez daha kutluyorum. İyi ki varsınız..." dedi.  

Başkan Çiftçi'den Anneler Günü kutlama mesajı 

Gülşehir Belediye Başkanı Av. Fatih Çiftçi, Anneler Günü dolayısıyla kutlama mesajı yayınladı. 

Belediye Başkanı Çiftçi mesajında; “Başımızın tacı, kalplerimizin ilacı, yuvalarımızın mimarı başta şehit annelerimiz olmak üzere tüm annelerimizin Anneler Günü'nü kutluyor, her birini ayrı ayrı sevgi, saygı ve hürmetlerimle selamlıyorum“ diyerek tüm annelerin Anneler Günü'nü kutladı. 

Analara sağlık, mutluluk ve huzur diliyorum  

Yeniden Refah Partisi Nevşehir İl Başkanı Abdulgani Altınışık, "Üzerimizde ödenmez hakları bulunan, bizleri yetiştirmek için her türlü güçlüğe katlanan, karşılıksız sevgi, fedakârlık ve sabırlarını hiçbir maddi değerle ölçemeyeceğimiz annelerimiz her zaman baş tacımızdır. Gözlerimizi dünyaya açtığımız andan itibaren bizlere doğruluk ve güzellik adına her ne varsa gösteren annelerimizi sadece bu özel günde değil; hayatımızın her anında hatırlamalı, onlara hak ettikleri değeri daima göstermeliyiz. Bu duygu ve düşüncelerle yüreğinde taşıdığı sınırsız sevgi ve sabırla dünyanın en kutsi vazifesini yerine getiren başta elleri öpülesi annelerimiz olmak üzere tüm annelerimizin ellerinden öperek Anneler Günü'nü en samimi duygularımla kutluyor; sağlık, huzur ve mutluluklar diliyorum" dedi.  

İnsanlık tarihinin çelişmediği tek nokta “Anne sevgisi”dir 

Türkiye Kamu-Sen Nevşehir İl Temsilcisi ve Türk Sağlık Sen Şube Başkanı Turgay Çetin, Anneler Günü nedeniyle yayınladığı mesajda, "Annelerimizin hayır dualarına en çok ihtiyaç duyduğumuz bugünlerde, yüreklerimizi sızlatan ana kokusunun hasretiyle tüm annelerimizin ellerinden öperiz" diyerek başta şehit anneleri olmak üzere tüm annelerimizin gününü kutladı. 

Annelerimiz sonsuz sevgi ve tarifsiz fedakarlığın karşılığı  

CHP İl Başkanı Kamil Gülmez, Anneler günü mesajında; "Sonsuz sevgi, eşsiz şefkat ve tarifsiz fedakarlığın karşılığı olan, her daim iyi dilekleri ile en büyük destekçimiz annelerimiz. Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün annesi Zübeyde Hanım başta olmak üzere bugün aramızda olmayan annelerimize rahmet diler; şehit ve gazi annesi büyüklerimizin önlerinde saygıyla eğilir, tüm Anne ve Anne adaylarının Anneler Günü'nü kutlarım" ifadelerinde bulundu.  

 

En kıymetli hazinemiz Annemiz 

Memur-Sen Nevşehir İl Başkanı ve Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Mustafa Çiftci, Sevginin, şefkatin, merhametin sembolü, çocuklarının mutluluğu ve başarısı için her türlü zorluğu göze alan annelerin, güçlü millet yapımızın hissi, ahlaki, insani temsilcisi ve teminatı, benliğimizin mimarı, en kıymeti hazinemiz olduğuna dikkat çekti.  

Çiftci, "Karşılıksız ve şartsız sevgiye, fedakârlığa, insanı insan yapan tüm değerlere sahip annelik, en kutsal görevlerden biridir. Anne, ailenin temel direği, hiç eksilmeyen bir sevginin, sonsuz bir sabrın, fedakârlığın, iyiliğin, şefkatin, en temiz ve en masum duyguların simgesidir. Çocuklarını iyi ve sağlıklı bir şekilde yetiştirebilmek için büyük fedakârlık gösteren anneler, yarınların güçlü temellerini de atmaktadır. Güçlü toplumun çekirdeği olan ailenin temel dayanağı ve direği annedir. Anne güçlü olursa aile, aile güçlü olursa toplum ve millet güçlü olur. Annelerin duyarlılığını gözetmeyen hiçbir çare ve çözüm, insanlığa hizmet edemez, etmemiştir. Anne sevgisi, belli kalıplara sığmayan yüce bir sevgidir. Bizleri bugünlere getiren annelerimiz için ne yapsak azdır, haklarını hiçbir zaman ödeyemeyiz. Bizler için tüm zorluklara göğüs geren, bizlere iyiliği, dürüstlüğü, doğruluğu, güzel ahlakı öğreten, geleceğimiz için gecesini gündüzüne katan annelerimizin kıymetini çok iyi bilmeli; ömrümüzün sonuna kadar onları baş tacı etmeli, evlat sevgisini en güzel şekilde onlara yaşatmalıyız. Annelerimize sevgimizi her fırsatta göstermeli, onlara karşı sorumluluklarımızı en iyi şekilde yerine getirmeliyiz. Onların ne kadar kıymetli olduklarını, kendilerine daima hissettirmeliyiz. Günümüzde, kapitalist sistemin tüketim kültürünün aparatı kılınan özel gün anlayışının ötesinde, hayatımıza belirleyici dokunuşlar yapan annelerimize, tek bir günle sınırlandırarak değil, zamanın üstünde bir paye ile kıymet vermeliyiz. Hayatımızın her anında emek veren annelerimizin çalışma hayatında çalışma şartlarının iyileştirilmesi, anneliklerini örselemeyen haklarla donatılması için mücadele ettik, etmeye de devam edeceğiz. Biliyoruz ki, aile kurumunu göz ardı etmek, sadece aileyi değil tüm toplumu tahrip edecektir. Eğitim-Bir-Sen olarak, hayatın tüm güzelliklerine layık olan, varlıkları bize güç veren, varlığımızın gerçek mimarı bütün annelerin Anneler Günü’nü tebrik ediyor, kendilerine sağlık ve mutluluklar diliyoruz" dedi.  

Varlıklarıyla hayatımızı güzelleştiren Annelerimizin günü kutlu olsun  

Nevşehir Pazarcılar Odası Başkanı Selim Özmen, "Varlıklarıyla hayatımızı güzelleştiren, dünyamızı zenginleştiren annelerimiz için bitmez tükenmez söylenebilecek sözler. Annem, tüm annelerimiz;  canımız, canımızdan öte, dünyaya açılan ruh pencerelerimiz. Anne demek; sevginin en saf ve karşılıksız halinin tezahür etmesi, dünyadaki tüm güzelliklerin tek kelimeyle ifade edilebilmesi demek. Sevgi, şefkat ve merhamet dolu yürekleri ile dünya ile aramızdaki en büyük bağımız olan değerli annelerimizin “Anneler Günü” kutlu olsun. Annelik, dünyada hiçbir şeyle kıyaslanamayacak kadar yüce bir duygudur. Anneliği en mukaddes ve hürmete en layık değer olarak gören bir inancın ve "ana gibi yar vatan gibi diyar olmaz" diyerek yetiştirilen bir kültürün mensupları olan bizler, bizi millet yapan değerlerin her birimizde hayat bulmasında, yaşatılmasında emeği olan varlık sebebimiz, kulağımıza fısıldanan ilk sesin sahibi annelerimize sevgi ve şükranlarımızı sunuyoruz" diyerek Anneler Gününü kutladı.  

Annelerimizi yürekten kutluyoruz  

Göreme Belediye Başkanı Ömer Eren, Anneler günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.  

Şefkat, merhamet ve iyilik pınarı Annelerin günlerini yürekten kutladıklarını söyleyen Göreme Belediye Başkanı Ömer Eren, "İnsanlığın şefkat, merhamet ve iyilik pınarı olan tüm annelerimizin Anneler Gününü yürekten kutluyoruz. Hayatta olan annelerimize sağlıklı, sıhhatli, hayırlı bir ömür dilerken, ahiret yurduna göçmüş annelerimize cenabı haktan rahmet diliyorum" dedi. 

Başkan Çekiç'ten Anneler Günü Mesajı

Kaymaklı Belediye Başkanı Harun Çekiç,‘’Dünyaya gözlerimizi ilk açtığımız andan itibaren sevgisiyle, şefkatiyle, merhametiyle bizleri kucaklayan, hayatını evlatlarına adayan her anımızda yanımızda olan ve hakkı hiç ödenemeyecek olan annelerimizin bu özel gününü kutluyorum. Yaşamımızda bizi, belki de karşılıksız seven tek varlık annelerimizdir. Ülkemize ve insanlığa faydalı nesiller yetiştirmek için her türlü zorluğa göğüs gererek fedakârca çalışan anneler, aile değerlerinin yaşatılması ve geleceğe taşınmasının da en önemli güvencesidir.

En mutlu anlarımızda olduğu gibi, tüm sıkıntılarda sığındığımız liman olan annelerimizin tek beklentisi, bizlere gösterdikleri sevgi ve ilgiyi onlara da hissettirmektir. Bu yüzden hiçbir hediye anne sevgisinin üzerinde değildir. Bu yüzden annelerimizi sadece yılın bir gününde değil her zaman hatırlamalı ve değerini bilmeliyiz. Bu vesile ile başta şehit Anneleri olmak üzere tüm annelerimizin Anneler Gününü kutluyorum, her günü mutlu sağlıklı ve sevinç dolu yaşamalarını temenni ediyorum.”

Hayatımızı güzelleştiren Annelerimizin günü kutlu olsun  

CHP Nevşehir İl Başkan Yardımcısı Mehmet Bilgin, Anneler gününü kutladı.  

Bilgin,"Varlıklarıyla hayatımızı güzelleştiren, dünyamızı zenginleştiren annelerimiz için bitmez tükenmez söylenebilecek sözler. Annem, tüm annelerimiz;  canımız, canımızdan öte, dünyaya açılan ruh pencerelerimiz. Anne demek; sevginin en saf ve karşılıksız halinin tezahür etmesi, dünyadaki tüm güzelliklerin tek kelimeyle ifade edilebilmesi demek. Sevgi, şefkat ve merhamet dolu yürekleri ile dünya ile aramızdaki en büyük bağımız olan değerli annelerimizin “Anneler Günü” kutlu olsun. Annelik, dünyada hiçbir şeyle kıyaslanamayacak kadar yüce bir duygudur. Anneliği en mukaddes ve hürmete en layık değer olarak gören bir inancın ve "ana gibi yar vatan gibi diyar olmaz" diyerek yetiştirilen bir kültürün mensupları olan bizler, bizi millet yapan değerlerin her birimizde hayat bulmasında, yaşatılmasında emeği olan varlık sebebimiz, kulağımıza fısıldanan ilk sesin sahibi annelerimize sevgi ve şükranlarımızı sunuyoruz" diyerek Anneler Gününü kutladı.  

Tüm annelerimize sağlıklı, huzurlu, mutlu yıllar dilerim  

Nevşehir Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Kahraman Kaya, Anneler günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.  

Şefkat, merhamet ve iyilik pınarı Annelerin günlerini yürekten kutladıklarını söyleyen Nevşehir Ziraat Odası Başkanı Kaya, "İnsanlığın şefkat, merhamet ve iyilik pınarı olan tüm annelerimizin Anneler Gününü yürekten kutluyoruz. Hayatta olan annelerimize sağlıklı, sıhhatli, hayırlı bir ömür dilerken, ahiret yurduna göçmüş annelerimize cenabı haktan rahmet diliyorum" dedi. 

Annelerimiz baş tacımız  

Saadet Partisi İl Başkanı Ali Doğan Simit, Anneler günü dolayısıyla yayınladığı mesajında; "Anne sevgisi, sevgilerin en büyüğü, en kıymetlisidir. En değerli varlığımız, baş tacımız annelerimizin beklentisi ise sevgidir. Onları mutlu etmek, emeklerinin boşa gitmediğini göstermek, gurur duyacakları evlatlar olmak annelerimiz için en büyük armağandır. Annelerin istediği tek şey hatırlanmak, çocuklarını sadece ihtiyaç duyduğu zamanlarda değil, her an yanlarında görmektir. Annelerimizi mutlu etmek, annelerimizin yüreklerini sevgiyle doyurmak, nefes aldığımız her gün annelerimizin merhametine, şefkatine ve ilgisine layık olmaya çalışmak hepimizin görevi olmalıdır. Bu duygu ve düşüncelerle; başta, vatanı için canını feda eden kahraman evlatlarımızın bizlere birer emaneti olan şehit anneleri olmak üzere, gazi anneleri ve tüm annelerin gününü kutlar, hayatın tüm güzelliklerine layık olan annelerimize sağlık ve mutluluklar dilerim" dedi.  

Tüm kadınların anneler gününü sevgi ve minnetle kutluyoruz  

 Birleşik Kamu-İş il temsilcisi ve Eğitim-iş Şube Başkanı İbrahim Demir, kutladıklarını dile getirdi.  

Demir, "Bugün, dünyanın en saf, en karşılıksız sevgisi olan anne sevgisinin kıymetini tekrar anlamanın, bilmenin ve minnet duymanın günüdür. Yaşamımızın ilk anından itibaren karşımıza çıkan her zorlukta yanı başımızda durup bize güç veren, karakterimizi şefkatle yoğuran yani bizi biz yapan annelerimizi, sevgiyle kucaklama günüdür. Bugünün, sadece kendi annelerimize sevgimizi göstermemizin değil, çocuklara, geleceğe, yaşama dair sevgi besleyen, umudu aşılayan, mutluluğu büyüten, sevgiyle kucaklayan her kadının bir anne olduğunu ve her bir annenin özel olduğunu hatırlamanın günü olduğunun altını çiziyoruz.En başta Zübeyde Hanım'dan biliyoruz ki; bir anne bir çocuğu, bir çocuk bir ülkenin kaderini değiştirir. Böylesine önemli bir sorumluluğu üstlenmiş olan kadınların, toplumsal yaşamın her alanında etkinliklerinin artırılması, hak ve özgürlüklerini en iyi biçimde kullanabilmelerinin sağlanması zorunluluktur. Eğitim-İş olarak değeri ölçülemeyen, yaşam deneyimleriyle bize her zaman yol gösteren, dünyayı ve yaşamı sevdiren, içerisinde sevgiyi şefkati barındıran, umudu büyüten, geleceğin mimarı tüm kadınların Anneler Günü'nü kutluyoruz" diye konuştu.