Kavak Belediye Başkanı Feridun Bağcı, Cumhuriyetin Kuruluşunun 97. yılı ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı münasebetiyle bir mesaj yayımladı. 

Başkan Bağcı, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Tarihte eşine az rastlanan kahramanlık destanıyla istiklaline ve istikbaline sahip çıkan aziz milletimiz geçmişte olduğu gibi günümüzde de birlik ve beraberliğini koruyarak birbirine daha sıkı bağlarla bağlanmış ve kenetlenmesini bilmiştir.

Bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonrada Cumhuriyetin fazileti, şanlı bayrağımızı ve bağımsızlık karakterimizi yüce millet olarak şerefle, onurla yaşamamıza vesile olmaya ilelebet devam edecektir. Demokrasi, hukukun üstünlüğü ile temel hak ve özgürlükler cumhuriyet rejimimizin temelini oluşturmaktadır. Bizlere bu güzel toprağı bağımsızlık meşalesi öncülüğünde armağan edenleri ebedi istirahatgahlarında rahat ettirmenin tek yolu çok çalışmak ve ülkemizi uluslararası düzeyde hak ettiği noktaya getirmektir.  Bizlere bağımsızlığımızı armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, silah arkadaşlarını, şehit ve gazilerimizi yüce milletimizin huzurunda rahmetle anıyor, Bu güzel günde tüm Kavaklı hemşehrilerimin Cumhuriyet Bayramını kutluyorum" ifadelerini kullandı.