IFRC (Uluslararası Kızılhaç ve Kızılay federasyonu)  Avrupa ofisi bölge direktörü Elkhan Rahimov başta olmak üzere, İFRC Avrupa sosyal medya hesaplarından, geçmiş günlerde Genç Kızılay Nevşehir gönüllülerinin gerçekleştirdiği sosyal farkındalık çalışmasına büyük övgüler yağdı.


Türk Kızılay Nevşehir Şubesi sosyal yardım çalışmalarındaki aktifliğinin yanı sıra sosyal farkındalık ve sorumluluk çalışmalarında da büyük başarı gösteriyor.

Genç Kızılay Nevşehir gönüllülerinin,gerçekleştirdiği park ve çevre temizliği çalışmasında Atıklar konusunda farkındalık oluşturmak, toplumu bilinçlendirmek ve çevrenin temiz tutulmasını teşvik etmeyi amaçlayan etkinlikte toplanan atık ve çöpler, ayrıştırılarak geri dönüşüme yönlendirildi.
 

İfrc Avrupa sayfası paylaşımında Nevşehir’de gerçekleşen faaliyete Young volunteers from Turkish Red Crescent are cleaning up the streets of Nevşehir, collecting, sorting and transporting garbage to the recycling stations. Thank you for taking care of our planet!

(Türk Kızılayı'ndan genç gönüllüler, Nevşehir sokaklarını temizliyor, çöpleri topluyor, ayrıştırıyor ve geri dönüşüm istasyonlarına taşıyor. Gezegenimize baktığınız için teşekkür ederiz) Sözleriyle yer verirken IFRC (Uluslararası Kızılhaç ve Kızılay federasyonu)  Avrupa ofisi bölge direktörü Elkhan Rahimov ise We take care of Planet, and Planet takes care of us! Great engagement by volunteers of Nevsehir Kizilay 
-every small action leads to a big changes for environment!

(Biz Dünya’ya bakarız ve Dünya’da bize bakar!Kızılay Gönüllülerinden büyük katılım
 -her küçük eylem çevre için büyük bir değişime yol açar!
Diyerek faaliyete olan teşekkürünü paylaştı

Türk Kızılay Nevşehir Şube Başkanı Ercan Civelek yapmış olduğu açıklamalarda;
Kızılay insana ihtiyaç duyduğu zaman yardım eden bir iyilik hareketi. Bunun yanı sıra da toplumsal ve çevre konularına da duyarlı bir yapıyız. Çevrenin geri dönüşü olmayan tahribatına, su kaynaklarının kısıtlı olmasına dikkat çekmek istedik. Çöpe attığımız her malzeme çöp değil, geri dönüştürülebilir malzemeler var. Bu çalışmamızı yerel anlamda yapsakta,yayılım alanının Avrupaya kadar uzandığını görüyoruz,göreve gelmemizin ardından ivedilikle Genç Kızılay ve Kızıla Kadın teşkilatlarımızı kurduk,bugün 1700’ün üzerinde resmi gönüllümüz bulunmakta ve gittikçe artmaktadır,aramıza katılmak isteyen Nevşehir’li hemşehrilerimiz gonulluol.org üzerinden katılabilirler.

Sosyal farkındalık çalışmalarımızı yaz aylarında daha da arttırarak devam edeceğiz diyerek sözlerini bitirdi.