NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir ili sınırlarından geçen Ülkemizin en uzun nehirlerinden biri olan Kızılırmak, Kirliliği ve artık içerisine bile girilemez haliyle içler acısı bir duruma gelmiş durumda.

İlimiz sınırları içerisinde Gülşehir ve Avanos ilçelerinden geçen Kızılırmağın son yıllarda geldiği durum bir zamanlar içerisinde yüzülebilen, balık avlanabilen ırmağın halini görenleri de üzüyor.

Zaman zaman balık ölümleri ile, zaman zaman Gülşehir ilçesinde inşa edilen Hidro Elektrik Santralinden kaynaklı olduğu ifade edilen su taşkınları ile gündemdeki yerini koruyan Kızılırmak’ta yaşanan sorunlar çözülmek yerine adeta sorun yumağı haline gelmiş durumda.

Geçtiğimiz yıllarda Gülşehir ve Avanos ilçelerinde aşırı sineklenmeye de neden olan olumsuzlukların ardından sık sık barajdaki su tutmaları nedeniyle yaşanan ırmaktaki yosun oranı da artmış durumda. Bazı belediyelerin kanalizasyon atıklarını bile boşalttıkları Kızılırmağın temizlenebilmesi içinde şu ana kadar ciddi bir çalışma ortaya konulabilmiş değil.