Türkiye’nin en önemli sağlık turizmi merkezlerinden Nevşehir'in Kozaklı ilçesi turizmcileri 18-21 Kasım tarihlerinde İstanbul’da düzenlenecek 7. Uluslararası Sağlık Turizmi Kongresi ile Şifa kapısı Kozaklı ilçesini dünyaya tanıtma fırsatı yakalayacak. 

18-21 Kasım tarihlerinde İstanbul’da düzenlenecek 7. Uluslararası Sağlık Turizmi Kongresine Nevşehir Kapadokya Bölgesi adına Termal kaplıcalarıyla ünlü Kozaklı ilçesinden Diva İsib Otel yönetim Kurulu Başkanı İsmail Kemal Terzioğlu ve KOZTEB Kozaklı Termal Kaplıcalar Birliğininde yer alacağı belirtildi.

Kongreye 20 ülkeden yerli ve yabancı 700 kişinin katılımı bekleniyor. Türkiye, son yıllarda sağlık turizminde yıldızı parlayan ülke olarak öne çıkıyor. Özellikle göz tedavisi ve saç ektirme için Türkiye’ye gelen hastalar hem tedavi oluyor hem de tatil yapıyor. Konusunda uzman sağlık ekipleri, son teknolojiyle donatılan hastaneler, ekonomik tedavi imkanları ve sağlıkla turizmi bir araya getiren paket turlar, Türkiye’nin bu alandaki yerini her geçen gün ön sıralara taşıyor. Ancak Türkiye yeterli tanıtım yapamadığı için bu alanda sahip olduğu potansiyeli iyi kullanamıyor. 18-21 Kasım 2015 tarihlerinde gerçekleştirilecek 7. Uluslararası Sağlık Turizmi Kongresi, sağlık turizminin dünyaca ünlü aktörlerini İstanbul’da buluşturacak. Türkiye Sağlık Turizmi Derneği ve Tablet İletişim tarafından düzenlenen kongre, bu alandaki fırsatları değerlendirme platformu niteliği taşıyacak. Kongrenin öncelikli hedefi, Türkiye’nin sağlık turizmi altyapısını ve hizmet kalitesini Orta Asya, Sahra Altı Afrika, Rusya, Arap Ülkeleri ve Avrupa’dan gelen temsilcilere tanıtmak.

SAĞLIK TURİZMİ SEKTÖRÜ İSTANBUL’DA BULUŞACAK

18-21 Kasım 2015 tarihlerinde gerçekleştirilecek 7. Uluslararası Sağlık Turizmi Kongresi de, tüm bu avantajlarla hızla ilerleyen sektörün aktörlerini İstanbul’da, buluşturacak. Silence İstanbul Hotel & Kongre Merkezi’nde düzenlenecek ve ana teması “Sağlık Turizminde Destinasyon Oluşturulması ve Yönetimi” olan kongrede, Türkiye’nin, dünya sağlık turizmi pastasından daha fazla pay alması için yapılması gerekenler ele alınacak. Türkiye’de sağlık turizmi destinasyonların oluşturulması ve bütüncül pazarlanması konusunda vizyon ve sinerji oluşturması amaçlanan kongrede, dünyada başarılı olmuş destinasyonlar değerlendirilecek ve Türkiye için neler yapılması gerektiği masaya yatırılacak.

TÜRKİYE’NİN HİZMET KALİTESİ DÜNYAYA TANITILACAK

Kongrenin temel konuları Türkiye’nin altyapısı, markalaşma hedefleri ve yatırım fırsatları olarak belirlendi. Kongrede ayrıca “Türkiye’de Sağlık Turizminin Altyapısı, Kalite, Akreditasyon ve Ekonomik Potansiyeli”, “Sağlık Turizminde Markalaşma ve Örnek Destinasyonlar”, “Sağlık Turizminde Hedef Pazarlar, Yeni Pazarlar ve Pazarlama Stratejileri” ve “Sağlık Turizminde Sürdürülebilirlik, Çarpan Etkileri ve Yatırım Fırsatları” mercek altına alınacak. 20 ülkenin sağlık bakanı, müsteşarı veya üst düzey bürokrat düzeyinde temsil edileceği kongreye, Türkiye ve komşu ülkeler ile Avrupa, Balkanlar, Kuzey Afrika, Ortadoğu, Orta Asya ve Rusya’dan doktorlar, aracı kuruluş temsilcileri, sağlık turizmi yatırımcıları, hastane temsilcileri, üniversite temsilcileri, termal tesis yöneticileri, yaşlı bakım merkezi yöneticileri, acenteler, sigorta firmaları, STK başkanları, yatırımcılar ile ilgili bakanlar ve üst düzey bürokratlar katılacak.